Zarflardaki milletvekili seçimi mührü için başvuru
AA

31 Mart'ta İBB Başkanlığı seçimlerinde yaşananlardan dolayı bazı ilçelerde oyların tekrar sayılması 17 gün sürmüş, sürecin sonunda YSK seçimin tekrarlanması kararı vermişti.

Böyle bir ortamda bugün tekrar eden İBB Başkanlığı seçimlerinde ufak çaplı bir kriz yaşandı. Bazı zarflarda belediye başkanlığı yerine milletvekili mührünün olması tartışma yarattı.

AK PARTİ VE CHP, YSK'YA BAŞVURDU

AK Parti'nin YSK temsilcisi Recep Özel ile CHP'nin YSK temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu, YSK'ye birer dilekçe gönderdi.

Yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde, değişik ilçelerde mühürlerin yanlış kullanılması nedeniyle bazı karışıklıklar yaşandığı belirtilen dilekçelerde, birçok ilçede zarflarda milletvekili genel seçiminden kalan mühürlerin kullanıldığı, bazı ilçelerde oy torbalarından mühürsüz zarfların çıktığı, bazı zarflarda ise mürekkebin diğer tarafa da geçmesi nedeniyle ikiden fazla mührün bulunduğunun tespit edildiği bildirildi.

Zarflardaki milletvekili seçimi mührü için başvuru

ZARFLAR KABUL EDİLDİ

Recep Özel, dilekçesinde bu yanlışlıkların seçmen iradesini sakatlayan durumlar olmadığını, bu durumdaki zarfların ve bunlarla kullanılan oyların geçerli sayılması gerektiğini kaydetti.

Hadimi Yakupoğlu da bu durumların seçmen iradesini sakatlamadığını ifade ederek, böyle olan zarfların ve kullanılan oyların geçerli sayılmasını talep etti.

YSK, yanlış mühür basılan, mühürsüz olan veya birden fazla mühür basılan zarfların kullanıldığı oyların geçerli sayılmasına karar verdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)