Sultan Kösen, boyuna göre 5 doz aşı yapılması gerektiğini söyledi
DHA

İstanbul Avcılar'daki bir iş yeri açılışına, dünyanın en uzun insanı Sultan Kösen de davet edildi.

Gördüğü ilgiden memnun olduğunu belirten Sultan Kösen, İstanbul'a gelirken, uçaktaki koltukların boyuna göre küçük kaldığını yine de rahat ettiğini söyledi.

Kösen, 61 numara ayakkabı giydiğini hayatta boy ve kilo dahil hiçbir şeyden şikayet etmediğini ifade etti.

"BANA 5 DOZ AŞI YAPILMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİM"

Sultan Kösen, 1 yıl önce koronavirüse yakalandığını belirterek, "Koronavirüse yakalandım ve çok sıkıntılı günler geçirdim. Hastanede 5 gün yoğun bakımda, 5 gün de normal odada tedavi gördüm. 15 gün evde karantina altında kaldım. İki doz BioNTech aşımı da oldum. Doktora boy ve kilomdan dolayı bana 5 doz aşı yapılması gerektiğini söyledim.

Sultan Kösen, boyuna göre 5 doz aşı yapılması gerektiğini söyledi VİDEO

Dünyanın yaşayan en uzun insanı: Bana 5 doz aşı yapılmasını istedim  -9

"BEN DÜNYA KÜLTÜR ELÇİSİYİM"

Doktor bunun üzerine 'Hele dur. Sana 5 doz yaparsak bütün toplumun hakkını yemiş oluruz. Tüm toplum olarak hepimiz aşı olalım, kalırsa sonra yaparız' dedi. Hastalandığımda çok ateşim vardı. Nefes darlığı yaşadım. Tüm vücudum titriyordu. Yanıyordum adeta, kuru bir öksürük vardı. Temenni ediyorum en kısa sürede bu beladan kurtuluruz. Bugüne kadar 127 ülkeye gittim, ülkemi ve doğduğum kent Mardin'i tanıtmaya çalıştım. İnşallah eskisi gibi tanıtıma devam ederiz. Ben, 'Dünya kültür elçisiyim'" dedi.

Dünyanın yaşayan en uzun insanı: Bana 5 doz aşı yapılmasını istedim  -10

ÇAY İÇERKEN BARDAK ELİNDE KAYBOLUYOR

Uzun süre ayakta duramayan ve yürürken baston kullanan Sultan Kösen'in, çay içerken 27.5 santimetrelik parmakları arasında bardağın adeta kaybolduğu, ayaklarının normal boydaki insanların yanında çok büyük göründüğü dikkat çekti.

Dünyanın yaşayan en uzun insanı: Bana 5 doz aşı yapılmasını istedim  -6

Dünyanın yaşayan en uzun insanı: Bana 5 doz aşı yapılmasını istedim  -7

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)