Sofrada sağlık arayanlara: Deniz börülceli mercan
Özel İçerik

İftar sofralarında sağlığınız açısından yararlı besinlere yer açmak oldukça önemli. İnsanı iyileştirme özelliğiyle bilinen omega-3 bakımından zengin balıklara, Ramazan ayında ağırlık vererek dengeli beslenebilirsiniz. Mevsimin sevilen balıklarından mercan balığını deniz börülcesiyle pişirdik ve ortaya lezzetli bir yemek çıktı. Fırından az yağlı olarak iftar sofralarınıza gelen proteini bol bu yemekle sindirim problemi yaşamayacak ve ihtiyacınız olan vitaminlerle kendinizi daha enerjik hissedeceksiniz. İşte, sunumuyla göz dolduran mercan balığı tarifi;

Deniz Börülceli Mercan Tarifi VİDEO

DENİZ BÖRÜLCELİ MERCAN TARİFİ

Malzemeler

- 1 adet mercan balığı

- 1 bağ deniz börülcesi

- 1 litre su

- 3 yemek kaşığı zeytinyağı

- ½ adet soğan

- 3 diş sarımsak

- 4 dilim limon

- 1 adet defne yaprağı

- ½ tatlı kaşığı tuz

- ¼ tatlı kaşığı karabiber

Sofrada sağlık arayanlara: Deniz börülceli mercan

Yapılışı

Derin bir tencereye 1 litre suyu alın ve kaynatmaya başlayın. Ardından deniz börülcelerini tencerede 5-6 dakika, ayıklanabilecek kıvama gelinceye kadar pişirin ve buzlu suya çıkarın. Buzlu suda rengini koruyup soğuyan börülceleri, kök kısımlarından uç kısımlarına doğru iterek iç kılçıklarından ayıklayın.

Fırın kabına 2 yemek kaşığı zeytinyağını alın ve üzerine yarım ay doğradınız soğanı balığın altına yatak olacak şekilde yerleştirin. Ayıkladığınız deniz börülcelerini soğanların üzerine yerleştirin. Sırasıyla halka doğranmış sarımsakları ve limon dilimlerini de ilave edin.

Yıkayıp kuruladığınız mercan balığını hazırladığınız yatağın üzerine yerleştirin. Balığın iç kısmına alt kısımdan ayırdığınız birkaç parça soğanı, sarımsağı ve limonu da yerleştirin. Son olarak defne yaprağını da içine ekleyin ve balığı kapatın. Üzerine kalan zeytinyağını ilave edin ve tuz, karabiber ayarını yapıp balığın üst kısmına yayın. Önceden ısıttığınız 200°C fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişirin ve sıcak olarak banmalık ekmeklerle servis edin.

Afiyet olsun...

Deniz börülceli mercan besin değerleri:

Deniz börülceli mercan besin değerleri