Osman Kılıç: Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk dünyası için şans
ensonhaber.com

Ömrünü Bulgaristan Türklüğü’ne adayan ve Balkanlar’daki Türklük ve İslam mücadelesi için idam cezası alan, yıllarca hapiste yatan Osman Kılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için övgü dolu sözler kullandı.

Geçtiğimiz yıl 100. yaş günü çerçevesinde Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın kendisi için özel bir vefa programı düzenlediği Kılıç, YTB Başkanı Abdullah Eren ile son buluşmasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türk dünyası için büyük bir şans olduğunu söyledi.

“SOKULLU MEHMED PAŞA’DAN SONRA ERDOĞAN GELİR”

Türkiye’nin Türk ve İslam dünyasındaki liderliğinin Cumhurbaşkanı Erdoğan sayesinde olduğunu belirten Osman Kılıç, “Türkiye bugün, Cumhurbaşkanı Erdoğan sayesinde Türk ve İslam dünyasına liderlik yapıyor. Benim naçizane kanaatim Sokullu Mehmed Paşa’dan beri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a gelinceye kadar büyük sadrazam yok. Sokullu Mehmed Paşa’dan sonra benim nazarımda Cumhurbaşkanı Erdoğan ikinci sırada gelir.” diye konuştu.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Abdullah Eren ise Kılıç’a Türkçesi 1995 yılında basılan ve Osman Kılıç’ın kendi eseri olan “Kader Kurbanı” isimli kitabın Bulgarca çevirisini takdim etti.

Osman Kılıç: Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk dünyası için şans VİDEO

OSMAN KILIÇ KİMDİR?

1920’de Razgrad’da doğan Kılıç, Şumnu’da Nüvvab Mektebi’ni bitirip öğretmen oldu. 1948’de casuslukla suçlanarak idama mahkûm edildi. Türkiye’nin girişimleri sonucu idam kararı müebbet hapse çevrildi. 1963 yılında iki ülke arasında yapılan anlaşma gereği Türkiye’ye geldi. Dışişleri Bakanlığı’nda çalıştı. TRT’de mütercim-spikerlik ve Kara Kuvvetleri Dil Okulu’nda Bulgarca öğretmenliği yaptı.

Osman Kılıç: Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk dünyası için şans

Osman Kılıç: Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk dünyası için şans