Marmaris turistlere kaldı
DHA

Muğla'nın Marmaris ilçesinde turistler sahillerin keyfini çıkardı. Deniz ve sessizliğin keyfini süren turistler, "Her şey çok güzel, burada olmaktan mutluyuz." ifadelerini kullandı.

400 TURİST OTELLERE YERLEŞTİ

Kısıtlama sonrası ilçeye ilk turist kafilesi ise dün akşam saatlerinde geldi. Bugün sabah saatlerinde bir kafile daha ilçeye ulaştı. Ukrayna, Lübnan, Filistin, Danimarka ve Azerbaycan'dan gelen 400 turist, oteller bölgesi olarak adlandırılan Uzunyalı mevkiindeki 2'si 5 yıldızlı, 1'i de 3 yıldızlı otellere yerleşti.

Caddelere konumlandırılmış elektronik termometrenin 29 derece gösterdiği ilçe merkezinde çoğunluğu Ukraynalı turistler, sahil yolunda aileleriyle yürüyüş yaptı.

BOŞ KALAN SAHİLİN KEYFİNİ ÇIKARDILAR

Mekanların pandemi nedeniyle alınan tedbirler kapsamında kapalı olmasıyla nedeniyle, deniz manzarasını seyredip, hatıra fotoğraf çektiren turistler, otellerine döndü. Kimileri otelin havuz başını kimileri de plajını doldurdu. Sessizliğin hakim olduğu plajlarda yabancı turistler sere serpe uzanıp, güneşlendi, kitabını okudu. Bazıları ise kumsalda çocuklarıyla oynayıp, anın tadını çıkardı.

Marmaris turistlere kaldı VİDEO

"MARMARİS'İN ÇOK GÜZEL OLDUĞUNU SÖYLÜYORLAR"

Uzunyalı mevkiinde denize giren turistler görüldü. Açık olan su sporları istasyonuna gelen Lübnan, Filistin ve Ukraynalı genç turistler jet ski ile heyecan yaşadı. Kimileri sürat teknesiyle körfezde tur attı.Su sporları eğitmeni Mehmet Tunç, "Gelen turistler jet ski yaptı ve çok eğlendiler. Özelikle Ukraynalı turistler Marmaris'in çok güzel olduğunu sürekli söylüyorlar. Hijyen kurallarına göre işletmemizi açtık. Tam kapanma sonrası turistler gelmeye başlar." dedi.

Marmaris turistlere kaldı

"HAYRAN KALDIM"

Ukraynalı üniversite öğrencisi Viktoriya Bonderenk, "Arkadaşımla bir hafta tatile geldik. Marmaris çok güzel. Türk insanı ise çok cana yakın. Deniz, kum, güneş ve sessizlik çok güzel. Hayran kaldım." diye konuştu.

"BURADA OLMAKTAN MUTLUYUM"

Aynı ülke vatandaşı üniversite öğrencisi Ulyana Yeloriya ise "Marmaris'e ilk defa geldim. Her şey çok güzel, burada olmaktan mutluyum." ifadelerini kullandı.

Marmaris turistlere kaldı

"MUTLU BİR ŞEKİLDE TATİLİMİZİ YAPIYORUZ"

Lübnan uyruklu Hamdan Jalal Nasser, "Marmaris ve denizi çok güzel. Mutlu şekilde tatil yapıyoruz." diye konuştu.

"SESSİZLİK ÇOK GÜZEL"

Rus eşi ile tatile gelen Azerbaycan uyruklu Asaf Hüseynov, "6 yıl Vietnam'da eşimle birlikte yaşadım. Marmaris kadar güzel ve cennet bir yer görmedim. Marmaris'te tatil yapıyorum. Deniz, güneş, plaj ve sessizlik çok güzel. Mutlu bir şekilde tatilimi yapacağım ve tekrar geleceğim." dedi.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)