LGS'de tam puan alan Ali Fuad, mühendis olmak istiyor
AA

Kırklareli İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Ali Fuad Erkan, 20 Haziran'da yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavından 500 tam puan aldı.

Tüm soruları doğru yanıtlayan Erkan, kentin gururu oldu.

Tam puan almanın gururunu yaşadığını ifade eden Erkan, emeğinin karşılığını düzenli ve sistemli çalışma ile aldığını söyleyerek, şunları belirtti:

"GÜNDE 170 SORU ÇÖZDÜM"

"Sınava geçen yaz hazırlanmaya başladım. İlk başta günde 100 soru çözme hedefim vardı ama 140 soru çözüyordum. Koronavirüs nedeniyle evde boş vakitlerim oldu ve günde 170 soru çözmeye başladım. Okulumuz bu konuda çok yardımcı oldu. Koronavirüs döneminde bulabileceği en iyi soruları bularak bize verdi. Bu, bizim avantajımız oldu."

LGS'de tam puan alan Ali Fuad, mühendis olmak istiyor

"KİMYA İLE BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ ARASINDA KARARSIZ KALDIM"

Sınavda gerginlik yaşamasına rağmen başarılı olduğunu aktaran Erkan,  "Sınavda biraz gergindim. Bana verilen bazı tavsiyeleri o anda unutarak tamamen sınava odaklandım. Sınavda beklediğim sorular çıktı. Bazılarının benzerlerini çözmüştüm. 'Acaba bir yanlışım çıktı mı?' diye de kaygım oldu. Sınavda bazı soruların tuzak olduğunu fark ettim ve bu da beni rahatlattı. Hayalim mühendis olmak. Kimya ile bilgisayar mühendisliği arasında kararsız kaldım. Hayırlısı olsun, şu anda net değil." sözlerine yer verdi.

LGS'de tam puan alan Ali Fuad, mühendis olmak istiyor VİDEO

LGS'de tam puan alan Ali Fuad, mühendis olmak istiyor

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)