Kısıtlamada Aya Yorgi Kilisesi'ne tırmandılar
DHA

Büyükada'da bulunan Aya Yorgi Kilisesi her yıl 23 Nisan ve 24 Eylül tarihlerinde, dilek dilemek isteyenlerin akınına uğruyor.

Kısıtlama nedeniyle bugün Büyükada'da oturanlar ve yabancı turistler Aya Yorgi Kilisesi'ne gelebildi.

Bu nedenle az sayıda kişi dilek diledikten sonra ellerindeki ipleri ağaca bağlayıp, Azap Yokuşu'ndan tırmanarak, kiliseye ulaştı.

Ağaca mendil, maske ve kurdele asanlar kilisenin kapalı olması nedeniyle içeride mum yakma isteklerini gerçekleştiremeden geri döndü.

"ADANIN YERLİSİYİM BOŞ OLDUĞU İÇİN BU SENE GELDİM"

Büyükada'da ikamet eden ve yeğenleri ile birlikte gelen Dilek Vahit, "Kaç senedir burada oturuyorum. Senelerdir ilk defa burası boş diye gelelim dedik. Çocuklarla eğlence olsun diye geldik. Çocuklar bana yetişemeden benim ipim bitti. Normalde ipi bağlayıp, Aya Yorgi Kilisesi'ne kadar çıkmanız gerekiyor. Bir de kilisede mum yakmanız lazım." dedi.

Aya Yorgi Kilisesi

"KAPALI OLMASI BİZİ ÜZDÜ"

Ziyaret için gelen Mecid Tavus "Gezmeye geldik, kapalı olduğunu gördük, bu bizi biraz üzdü. Açık olsaydı mum da yakardık." diye konuştu.

Aya Yorgi Kilisesi'ne tırmanış VİDEO

"NORMALDE ÇOK YOĞUN OLUYORDU"

Yürüyüş yapmak ve kiliseyi ziyaret etmek için gelen Bülent Umut, “Normalde burası çok yoğun oluyor. Sokağa çıkma yasağından, hem de pandemiden dolayı Ada'ya giriş çıkışlar bayağı azalmaya başladı." şeklinde konuştu.

Aya Yorgi Kilisesi

"ARKADAŞIMIN ÇOCUĞU HASTA ONUN İÇİN DUA ETMEYE GELDİM"

Adını belirtmeyen yabancı uyruklu bir kadın, "Arkadaşımın çocuğu çok hasta oldu, dua etmek için geldim. Ada'ya geldiğimde her seferinde yapıyorum. Her denediğimde ipi kiliseye kadar götürmeyi başarıyorum. Kilise kapalı olduğu için mumlarımı da yanımda getirdim." ifadelerini kullandı.

Aya Yorgi Kilisesi

"LÜTFEN AĞAÇLARA ÇÖP ASMAYIN"

Kiliseyi ziyaret eden Ukraynalı bir turist ise “Ziyaret için geldik. Ada'nın manzarasını görmek için yokuşu tırmandık. Manzara çok etkileyici ama lütfen çöplerinizi ağaca asmayın." dedi.

Aya Yorgi Kilisesi

Aya Yorgi Kilisesi

Aya Yorgi Kilisesi

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)