Kars'ta bidonla kayan köylüler, karın tadını çıkarıyor
DHA

Ağrı'ya 30 kilometre uzaklıktaki 2 dağın arasında yer alan Kars'ın Ağadeve köyü, baharda ve yazın yemyeşil olurken, kış aylarında ise kar yağışıyla beyaz örtü ile kaplanıyor.

Bölge halkının 'İkiz Dağlar' ismini verdiği dağlar, kışın çocukların ve gençlerin eğlence mekanı haline geliyor.

1 metreyi aşan karın bulunduğu dağ, kayak yapma imkanı sunuyor. Köydeki gençlerin de kışın en büyük eğlencesi su bidonlarıyla kayak yapmak oluyor.

AKTİVİTE OLARAK YAPIYORLAR

Sabah erken saatlerde kalkıp, köydeki işlerini tamamlayan gençler, aktivite olarak belirledikleri kayağı ihmal etmiyor.

KÖY USULÜ KAYAK

Gençler, kayak takımı olarak ise ağır su bidonlarını kullanıyor. İp bağladıkları bidonlarla dağı tırmanmaya başlayan gençler, ilk önce köy içinden geçen dereyi aşıyor. Yoğun karda yürümekte bile zorlanan gençler, bidonların da ağırlığıyla enerji sarf ediyor. Karda bata çıka dağa tırmanmayı başaran gençler, yüzüstü uzandıkları bidonlarla kaymaya başlıyor.Kars'ta bidonla kayak -3

ADRENALİN YAŞATIYOR

Bidonla kaymanın zevkli olduğunu söyleyen gençlerden biri, "Bu da bizim köy usulü kayağımız. Bidonlarla kaymak bize adrenalin yaşatıyor. Bundan da büyük keyif alıyoruz." dedi.

Gençleri heyecanla izleyen çocuklar ise dönüş yolculuğunda bidonlarla kayarak, eğleniyor. Kara batan ve yuvarlanan çocuklar, çok mutlu olduklarını söylüyor.

Kars'ta bidonla kayak -1

Kars'ta bidonla kayak -2


Kars'ta bidonla kayak -4

Kars'ta bidonla kayak -5

Kars'ta bidonla kayak -6

Kars'ta bidonla kayak -7

Kars'ta bidonla kayak -8

Kars'ta bidonla kayak -9

Kars'ta bidonla kayak -10

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)