Karavan tutkunları Battalgazi'ye doyamadı
ensonhaber.com

Türkiye'nin çeşitli yerlerinde yaşayan karavan tutkunları, Battalgazi Belediyesi ile Ulusal Kamp ve Karavan Federasyonu’nun iş birliğinde düzenlenen İspendere Kamp Karavan Festivali için Malatya'ya akın etti.

Malatya'ya gelen karavan tutkunları, düzenlenen tur sayesinde Battalgazi'yi gezme fırsatı buldu.

İlk olarak UNESCO Dünya Kültür Mirası Kalıcı Listesi’nde bulunan Arslantepe Höyüğü’nü gezen vatandaşlar, Battalgazi'nin tarihi dokusuna hayran kaldı.

Karavancılar daha sonra ise Eskimalatya’daki Namazgah, Kanlı Kümbet, Poyraz Konağı Yaşam Müzesi, Ulu Cami ve Tarihi Silahtar Mustafa Paşa Kervansaray’ını gezdi.

Tarihi Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nda çay sohbeti gerçekleştiren karavancılar, çektikleri fotoğraflarla bu anları ölümsüzleştirdi.

"Battalgazi'ye hayran kaldık"

İHA'nın haberine göre; ilçedeki tarihi mekanlara hayranlığını gizlemeyen ünlü oyuncu İlker Yiğen, “Malatya’ya daha önce gelmiştim ama Battalgazi’ye ilk gelişim. Battalgazi’ye hayran kaldım. Süper bir yer. Her bir karesinde tarihten izler var. Tarihinin yanı sıra yeşil görüyorum ama tonu çok farklı.

Eşim Esra’ya diyorum ki ’İsviçre diyoruz yeşili çok farkı ama Malatya da öyle’. Yeşilin her tonunun Malatya’da gördüm bizi acayip mutlu etti. Malatya’da doğanın bu kadar korunmuş olması ve insanları sıcaklığı bizleri çok etkiledi açıkçası. Battalgazi bambaşka bir yermiş. İyi ki geldim ve iyi ki Battalgazi Belediyesi böyle bir organizasyon düzenlemiş.

Tüm arkadaşlarıma özellikle tavsiye edeceğim. Özellikle Dünya Mirası Arslantepe Höyüğü’ne bayıldım. En çok merak ettiğim şey ise şu an bastığımız yere kim basıyordu, kimler dolaşıyordu.

Burada tarihi değiştiren bir takım olaylar yaşanmış. Onları düşünerek geziyorsunuz ve içinizde bir şeyler anlamlanıyor, bir şeyler sizi mutlu ediyor. Kazılar da devam ediyor galiba. Bence Arslantepe Höyüğü Türkiye için önemli bir değer." dedi.

Karavan tutkunları Battalgazi'ye doyamadı

Festival için İstanbul’dan gelen Handan Yücel ise höyüğü ilk defa ziyaret ettiğinin altını çizerek, “Mükemmel bir festival ve mükemmel bir gezi. Battalgazi Belediyemize teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Festivalde her şey düşünülmüş. Bizleri ziyadesiyle mutlu etti. İlçemizde güzel bir tarih yolculuğuna çıktık. İnsanlık tarihinin nereden geldiğini görebilmek çok güzel.

Arslantepe’ye daha önce gelmedim, çok güzel ve ilginç şeyler görüyoruz. Dünya Mirası Arslantepe Höyüğü’ne bayıldım.

Bu kadim ilçe birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve burada insanlık tarihinin daha ne kadar geriye gideceğini merak ediyorum. Burayı herkese tavsiye edeceğim ve bir kez daha geleceğim" diye konuştu.

Karavan tutkunları Battalgazi'ye doyamadı

Karavan tutkunları Battalgazi'ye doyamadı

Karavan tutkunları Battalgazi'ye doyamadı

Karavan tutkunları Battalgazi'ye doyamadı