Kahramanmaraş'ta işkenceye uğrayan eşek İzmir'e gönderildi
DHA

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi Horhor Mahallesi'nde Behzat U.'nun bir gözü görmeyen eşeğe işkence yaptığı görüntüler sosyal medyada yayıldı.

İşkence olayının ardından Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz'ün talimatıyla hayvan, mahalleden alındı. Eşek, kamyonla tedavisi için şehir merkezine götürüldü.

Ahbap Derneği Başkanı sanatçı Haluk Levent, Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz'ü arayarak eşeği İzmir'de Sibel Çakır'ın çiftliğine göndermek istediklerini söyledi. Başkan Gürbüz, eşeği tedavisinin ardından gönderebileceklerini belirtti.

EŞEK BİR GÜNLÜĞÜNE ECRİN'DE KALDI

İşkence görüntülerini izleyen Ecrin Yiğit, Elbistan Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Şule Karagenç'e ulaşarak eşeğe bakmak istediğini söyledi. Ailenin de onay vermesiyle eşek, bir günlüğüne Ecrin ve ailesine teslim edildi.

​İSMİNİ 'ŞANSLI' KOYDU

Evinde köpek ve kedi de besleyen küçük Ecrin, bir gözü görmeyen eşeği de çok sevdi. Ecrin Yiğit, yem verdiği eşeğe 'Şanslı' ismini verdi.

Gördüğü eziyetten sonra yaşadıklarından dolayı eşeğin çok şanslı olduğunu belirten Ecrin, "Hem bana geldi hem de İzmir'de daha iyi şartlarda yaşayacağı çiftliğe gidecek. Onu çok sevdim. Gideceği için üzülüyorum ama Şanslı adına da orada daha iyi bakılacağı için seviniyorum." dedi.

İZMİR'E YOLA ÇIKTI

Ahbap Derneği'nin yetkilileri bugün Elbistan'a gelerek Yiğit ailesinden eşeği teslim aldı. Ahbap üyeleri, Ecrin ve ailesine eşeğe baktıkları için teşekkür ederken, Şanslı'nın bundan sonra çiftlikte daha iyi şartlarda yaşayacağını belirtti.

İşkence edilen eşek, İzmir'e gönderildi -1

İşkence edilen eşek, İzmir'e gönderildi -2

İşkence edilen eşek, İzmir'e gönderildi -3

İşkence edilen eşek, İzmir'e gönderildi -4

İşkence edilen eşek, İzmir'e gönderildi -5

İşkence edilen eşek, İzmir'e gönderildi -6

İşkence edilen eşek, İzmir'e gönderildi -7

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)