Japon akademisyen Kawanishi: İslam'ı tanıtmak istiyorum

Ali Hiroaki Kawanishi, Japonya'da din eğitimi alırken İslamiyet ile tanıştı.

Yolculuğunu dile getiren Japon akademisyen Kawanishi, İslam'ın tanıtımına katkıda bulunmak istediğini söyledi.

Doshisha Üniversitesi Hristiyan İlahiyatı bölümünde lisans eğitimini tamamlayan Kawanishi, Müslüman olduktan sonra Almanya'da kelam alanında doktora çalışması yaptığını kaydetti.

"Hristiyanlık okurken..."

Kawanishi, "Hristiyanlık okurken İslamiyet, Yahudilik gibi farklı dinlerde asgari bilgiler de vermek için fakültede dersler veriliyordu. Ben de bu derslere katıldım. Benim bildiğim İslam'dan bambaşka şeyleri burada öğrendim." dedi.

Müslüman olma hikayesini "ilginç" olarak değerlendiren Kawanishi, yaşadığı süreci şu sözlerle anlattı:

"Bir gün uyandım, Müslüman olmaya karar verdim"

"İslam'ı öğrenirken fakültedeki dersler bir yere kadar yardımcı oldu. Hristiyanlık da ruhuma hitap etmiyordu. Tabiri caizse tarifsiz bir duygu içerisindeydim. Bir gün uyandım ve Müslüman olmaya karar verdim.

"Müslümanlık bana nasip oldu"

O gün hiç tereddütsüz kimseye de danışmadan camiye gittim Müslüman oldum. Gerçek anlamda Allah'ın dilemediği hiçbir şey gerçekleşmez. 'Müslümanlık bana nasip oldu' diyebilirim."

Japon akademisyen Kawanishi: İslam'ı tanıtmak istiyorum

Daha sağlıklı yaşıyor

Ali Hiroaki Kawanishi, Müslüman olmasının ardından, 2015'te İbn Haldun Üniversitesi'nde Medeniyet Araştırmaları programında yüksek lisans eğitimine başladığını ve İstanbul Araştırma ve Eğitim Vakfı'nda (İSAR) İslami ilimlerle ilgili eğitim gördüğünü söyledi.

Doktora eğitimini Almanya Tübingen Üniversitesi'nde kelam alanında sürdüren Kawanishi, Müslüman olduktan sonra alışkanlıklarının çok değişmediğini ancak daha sağlıklı yaşadığını kaydetti.

Kawanishi, kelam ilminin insanlara hitap eden çok güçlü bir "silah" olduğunu vurguladı.

Japon akademisyen Kawanishi: İslam'ı tanıtmak istiyorum

"Japonya'da İslam ilahiyatı alanında çalışan birisini duymadım"

AA'nın haberine göre, Japonya'da İslam ilahiyatı çalışmak istediğini dile getiren Kawanishi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu açıdan kelam ilmine hakim olma gerekliliğini duydum. İllaki akademisyen olacağım diye bu yolda değilim. Bir Japon olarak Japonya'da ve Avrupa'da İslam ilahiyatı alanında çalışan birisini duymadım. Bu durum benim için çok özel. Bunun tadını çıkarıyorum.

Japon akademisyen Kawanishi: İslam'ı tanıtmak istiyorum

"Allah bana ne sunsa razıyım"

Bendeki bakış açısı bana zenginlik katıyor. Allah bana ne sunsa ben razıyım. İleride Japonya'da İslam'ın tanıtımına katkıda bulunup bir kişiyi bile mutlu etsem, ben bundan çok mutlu olurum. Yarın ola hayrola diyerek yaşıyorum."

"Türkçe ifadelerdeki incelik çok etkileyici"

Türk yemeklerini çok sevdiğini söyleyen Kawanishi, Türkçeyi öğrenme serüvenin de eğitici olduğunu, Türkçe ifadelerdeki inceliğin çok etkileyici olduğunu dile getirdi.

Japon akademisyen Kawanishi: İslam'ı tanıtmak istiyorum

Japon akademisyen Kawanishi: İslam'ı tanıtmak istiyorum