Hatay'da yangın mağdurları, PKK'ya lanet okudu
İHA

Geçtiğimiz Cuma Hatay'daki ormanlık alanda başlayarak Belen, Arsuz ve İskenderun’daki yerleşim yerlerine sıçrayan ve Cumartesi akşamı kontrol altına alınan yangının yaraları henüz sarılamadı.

Yangının oluşturduğu hasar tespit çalışmaları sürerken, yangın nedeniyle gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı.

Sosyal medyadan yangını üstlenen terör örgütü PKK’nın bir kolu olan 'Ateşin Çocukları İnisiyatifi'ne de tepkiler her geçen gün artıyor.

HORTUMLARLA SOKAĞA ÇIKTILAR

Belen ilçesine bağlı İssume Mahallesi’ndeki yangına ilk müdahale edenlerden Yalçın Kaya, “İlk yangın çıktığında ellerimize hortumları alarak bu sitenin tamamen yanmasını engelledik. Fakat yangının ilk çıkma sebebinin sabotaj olduğunu söylüyorlar. Ancak kimse tam olarak neden çıktığını bilmiyor. Hepimiz sosyal medya üzerinden bu yangını PKK’nın üstlendiğini öğrendik” diye konuştu.

Hatay'da yangın mağdurları, PKK'ya lanet okudu VİDEO

"ALLAH PKK'YI PERİŞAN EYLEDİ"

Yangını çıkartanlara lanet okuyan Kaya, “Allah o PKK’yı perişan eylesin. Bütün hepsinin Allah belasını versin. Kahrolsunlar. Bu kadar insana acı yaşattılar, kendileri bin katını yaşasınlar. Hiçbiri delikanlıca çıkıp biz yaptık demiyor ama sosyal medya üzerinden biz yaptık, yapmaya da devam edeceğiz diyorlar. Hepimiz sonucu bekleyeceğiz. Karşımızda bir insan yok, eğer olsa onların kanlarını içeriz ama sadece sosyal medyadan konuşuyorlar” ifadelerini kullandı.

Yangın mağdurları PKK’ya lanet okudu -1

"HA BİR İNSANI ÖLDÜRMÜŞSÜ, HA BİR AĞAÇ KESMİŞSİN"

Kamil Selçuk isimli vatandaş ise yangının sabotaj olduğunu söyleyerek, “Bu yangın elektrik direğinden çıkan bir yangın değil. Bu kundaklamadır. Allah belasını versin o PKK’nın. İnşallah kendi ocakları yanar. Bizim ciğerimiz yandı. Ormanlarımız bizim oksijenimiz, ciğerimizdir. Bir ağaç en az 50-60 senede geri eski haline geliyor. Biz burayı tekrar ağaçlandıracağız ama biz görmeyeceğiz, anca çocuklarımız veya onların çocukları görür. Ha bir insanı öldürmüşsün ha bir ağaç kesmişsin hiç fark etmez” dedi.

Yangın mağdurları PKK’ya lanet okudu -2

"İNSANLARIN CANI YANDI"

Yangında evinin son anda kurtulduğunu belirten Yusuf Gürlek de PKK’ya tepki göstererek, “Bunu yapan kimse Allah onların belasını versin. Ben tek bunu diyeceğim. Bu kadar insanların canı yandı, evi barkı yandı. Eskiden evimiz ormanlık alanı görüyordu, şimdi is kokusu var. Daha önceden oksijenimiz vardı, bir ağacın yeşermesi nereden baksan 30 yıl sürer” şeklinde konuştu.

Yangın mağdurları PKK’ya lanet okudu -3

YÜREKLER YANDI

Aynı zamanda drone ile görüntülenen yangın bölgesinin evlere 2-3 metre olan yakınlığı dikkat çekti. Küçük bir çocuğun da eline su dolu kovayı alıp kurumuş ağaçları soğutma çalışması yapması yürekleri dağladı.

Yangın mağdurları PKK’ya lanet okudu -4

Yangın mağdurları PKK’ya lanet okudu -5

Yangın mağdurları PKK’ya lanet okudu -6

Yangın mağdurları PKK’ya lanet okudu -7

Yangın mağdurları PKK’ya lanet okudu -8

Yangın mağdurları PKK’ya lanet okudu -9

Yangın mağdurları PKK’ya lanet okudu -10

Yangın mağdurları PKK’ya lanet okudu -11

Yangın mağdurları PKK’ya lanet okudu -12

Yangın mağdurları PKK’ya lanet okudu -13

Yangın mağdurları PKK’ya lanet okudu -14

Yangın mağdurları PKK’ya lanet okudu -15

Yangın mağdurları PKK’ya lanet okudu -16

Yangın mağdurları PKK’ya lanet okudu -17

Yangın mağdurları PKK’ya lanet okudu -18

Yangın mağdurları PKK’ya lanet okudu -19

Yangın mağdurları PKK’ya lanet okudu -20

Yangın mağdurları PKK’ya lanet okudu -21

Yangın mağdurları PKK’ya lanet okudu -22

Yangın mağdurları PKK’ya lanet okudu -23

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)