Erzurum'da 74 yaşındaki emekli eğitmen, 50 yıldır kayak öğretiyor
DHA

Uzun yıllar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde kayak öğretmeni olarak görev yapan, 5 çocuk babası Budak Yıldırım, 1992'de emekli oldu.

Budak, daha sonra Palandöken’de özel olarak kayak eğitmenliği yapmaya başladı.

Türkiye’nin kayak merkezlerinde görev yapan birçok kayak eğitmeninin hocası olduğunu belirten 74 yaşındaki Budak, bugüne kadar 10 binin üzerinde kişiye bu sporu öğrettiğini söyledi.

74 yaşında 50 yıldır kayak öğretiyor -1

"ÖMRÜM OLURSA BİRKAÇ YIL DAHA YAPMAK İSTİYORUM"

Kendisi gibi 3 oğlunun da kayak merkezlerinde kayak öğretmenliği yaptığını dile getiren Yıldırım Budak, "Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde kayak öğretmenliği yaparken çocukları yetiştiriyorduk. 1992 yılında emekli oldum ve Bursa Uludağ’da 14 yıl kayak öğretmenliği yaptım. Erzurum’a döndüm ve mesleğimi Palandöken’de sürdürmeye başladım. 2 kızım, 3 oğlum var. Oğullarımın 3'ü de benden örnek alarak kayak hocası oldu. Ben 67 senedir kayak yapıyorum, 50 yıldır da kayak hocasıyım. 5 yaşından beri kayıyorum. Dünyanın en güzel sporu, kayaktır. Hele ki Erzurum gibi bir şehirde yaşıyorsan. Ortam çok güzel, kar güzel, her imkan var. Ömrüm olursa birkaç yıl daha bu işi yapmayı istiyorum" diye konuştu.

Erzurum'da 74 yaşındaki emekli eğitmen, 50 yıldır kayak öğretiyor VİDEO

"HOCAMIZA ÇOK GÜVENİYORUZ"

Yıldırım Budak’tan kayak dersi alan Nisa Bengisu ise "Kayağı yeni öğrenmeye başladım. Hocamıza çok güveniyoruz. Kayak yapmak çok eğlenceli" dedi.

74 yaşında 50 yıldır kayak öğretiyor -3

74 yaşında 50 yıldır kayak öğretiyor -4

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)