Diyarbakır'da evlat nöbeti tutan ailelerden, Gara şehidinin ailesine bayram ziyareti
DHA

Diyarbakır'da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 226 aile, evlat nöbetini, eylemlerinin 624'üncü gününü de kısıtlama nedeniyle kaldıkları otelde sürdürüyor.

Aileler, Ramazan bayramının ilk gününde Gara şehidi polis memuru Vedat Kaya'nın Mardin'de yaşayan babası Şeyhmus Kaya'ya bayram ziyaretinde bulundu.

"HER ŞEHİT GİBİ BENİM OĞLUM DA MÜCADELE ETMİŞTİR"

Ziyarette konuşan şehit babası Şeyhmus Kaya, evlat nöbetindeki ailelerle 520 gün birlikte eylem yaptığını hatırlattı. Bayramın ilk günü kendilerini yalnız bırakmayan evlat nöbetindeki ailelere teşekkürlerini iletti.

Evlat nöbetindeki ailelerden Gara şehidinin babasına bayram ziyareti -1

Kaya, "Aileler yıllardır terörün bu zulmüne karşı mücadele ediyor. Ben de 520 gün onlara destek verdim. Ama maalesef oğlum şehit oldu. Bir şehit babası olarak gururluyum. Her şehit gibi benim de oğlum mücadele etmiştir." dedi.

Evlat nöbetindeki ailelerden Gara şehidinin babasına bayram ziyareti -3

BAYRAMIN İLK GÜNÜ YALNIZ BIRAKMADILAR

2015 yılında, 15 yaşındayken kaçırılan oğlu Özkan için eylemde olan Süleyman Aydın, her zaman şehit ailelerinin yanında olduklarını belirterek, bu nedenle Ramazan Bayramı'nın ilk günü Şeyhmus Kaya'yı yalnız bırakmadıklarını söyledi.

Evlat nöbetindeki ailelerden Gara şehidinin babasına bayram ziyareti -2

Evlat nöbetindeki ailelerden Gara şehidinin babasına bayram ziyareti -4

Evlat nöbetindeki ailelerden Gara şehidinin babasına bayram ziyareti -5

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)