Bursa'da yılın hekimi koronavirüse yenik düştü
AA

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekimliğinden yapılan açıklamada, yaklaşık 35 gündür yoğun bakımda tedavi gören Radyoloji Uzmanı doktor Yavuz Durmuş'un yaşamını yitirdiği duyuruldu.

"DERİN ÜZÜNTÜ İÇİNDEYİZ"

Açıklamada, "Gece gündüz fedakarca çalışan, meslek etiğini her şeyin önünde tutan, Kovid-19 mücadelesinde en önde savaşırken hastalığa yakalanan değerli meslektaşımız Radyoloji Uzmanı Dr. Yavuz Durmuş'u kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Değerli meslektaşımıza Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve sevenlerine sabırlar diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

doktor Yavuz Durmuş

YILIN HEKİMİ SEÇİLMİŞTİ

Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Radyoloji Uzmanı Yavuz Durmuş,  geçtiğimiz yıl 14 Mart Tıp Bayramı’nda yılın en iyi hekimi seçilmişti. Durmuş, Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Girişimsel Radyoloji ve İnme Merkezi kurulmasında büyük rol oynamış, gösterdiği üstün başarı sayesinde yılın hekimi seçilmişti. Durmuş’a teşekkür belgesini de törende Sağlık Bakanı Fahrettin Koca vermişti.

doktor Yavuz Durmuş

YAVUZ DURMUŞ KİMDİR?

1995 yılında Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan Dr. Yavuz Durmuş, aynı yıl dil eğitimi için Amerika’ya gitti. 1997 yılında Lüleburgaz SSK Hastanesi’nde pratisyen hekim olarak göreve başladı. 2005 yılında Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesinde Radyoloji asistanı olarak görev yaptı. 2011 yılında Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde göreve başladı ve girişimsel radyoloji alanında hizmet verdi.

doktor Yavuz Durmuş

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)