Bingöl'de imam, namaz sonrası matematik dersi veriyor
DHA

İstanbul doğumlu 28 yaşındaki Ahmet Çelik, 2011 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Bölümü'nü kazandıktan sonra öğrenimine devam etti.

Çelik, 2014 yılında da Anadolu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Ön Lisans Bölümü'nde okumaya başladı.

Her iki üniversiteden de 2016'da mezun olan Çelik, 2017'de Bingöl'ün Genç ilçesi Servi beldesi Tarlabaşı köyüne cami imamı olarak atandı.

3'ÜNCÜ ÜNİVERSİTE OLARAK İLAHİYATI BİTİRDİ

Çelik, 2018 yılında da Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Lisans Tamamlama Programı'nı bitirdi.

3 üniversite mezunu imam, namaz sonrası çocuklara matematik dersi veriyor -2

GENÇLERE MATEMATİK DERSİ VERİYOR

Köyde görevine devam eden Ahmet Çelik, namaz sonrası kalan vakitlerinde gençlere camide hem Kur'an-ı Kerim öğretmeye hem de matematik dersi vermeye başladı.

3 üniversite mezunu imam, namaz sonrası çocuklara matematik dersi veriyor -3

"MANEVİ VE OKUL GELİŞİMLERİNE KATKI SAĞLIYORUZ"

Farklı derslerde de öğrencilere yardım etmeye çalıştığını belirten Çelik, "Çünkü hem dini hem de fenni ilimlerin beraber olması tüm memleketler, devletler için çok önemlidir. Burada hem manevi gelişimlerine hem de okul gelişimlerine katkı sağlıyoruz." diye konuştu.

3 üniversite mezunu imam, namaz sonrası çocuklara matematik dersi veriyor -8

KİTAP DA ÇIKARDI

Üniversite yıllarında yazmaya başladığı 'Matematik ne söyler?' adlı kitabını da köyde tamamladığını kaydeden Çelik, "Okul yıllarımda ders aralarında hep arkadaşlarımın sorularını çözerek onlara da ders anlatıyordum. Uzun zamandır da niyetim vardı. Göreve başlamam vesile oldu. Boş zamanlarımda kitap yazma üzerine çalışmalar yaptım. Amacım sadece kitap basmak değildi. İnsanlara faydalı olmayı hedefledim. Buraya yerleştikten yaklaşık 1 yıl içinde kitabı tamamladım. Alanında uzman hocalarımıza okutturduktan sonra son halini vererek basımını tamamladık. Şu anda da kitapçılarda ve internet sitelerinde bulunabiliyor. Kitap içinde üslü sayılarla ilgili keşfettiğim bir formül de var. Patentini almadım ama öncüsü olduğumu söyleyebilirim." dedi.

3 üniversite mezunu imam, namaz sonrası çocuklara matematik dersi veriyor -6

ZAZACA ÖĞRENDİ

Görev yaptığı köydeki öğrenciler ve bölge halkı ile daha iyi iletişim kurabilmek için Zazaca da öğrendiğini dile getiren Çelik, "Öğrenmek bize avantaj sağladı. Öğrenciler ve cemaatle Zazaca konuşmaya başladım. Hem dil öğrenmiş oldum hem onların halini anlayarak onlarla muhabbet edebiliyorum. Amacımız; bulunduğumuz çevreyi yeşillendirmek, çevremizdeki insanlara bir şeyler katabilmek, başka yerlere gittiğimiz zaman da burada kalıcı eserler bırakabilmektir." diye konuştu.

3 üniversite mezunu imam, namaz sonrası çocuklara matematik dersi veriyor -1

3 üniversite mezunu imam, namaz sonrası çocuklara matematik dersi veriyor -4

3 üniversite mezunu imam, namaz sonrası çocuklara matematik dersi veriyor -5

3 üniversite mezunu imam, namaz sonrası çocuklara matematik dersi veriyor -7

3 üniversite mezunu imam, namaz sonrası çocuklara matematik dersi veriyor -9

3 üniversite mezunu imam, namaz sonrası çocuklara matematik dersi veriyor -10

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)