Ankara'daki taksilerde şeffaf panel dönemi
İHA

Taksiler, koronavirüs nedeniyle yeniden düzenleniyor.

Ankara'da taksi şoförleri ile yolcuların virüse maruz riskini azaltmak amacı ile devreye alınan uygulamada ön koltuklar ile arka koltukları birbirinden ayıran şeffaf bir panel bulunması kararlaştırıldı.

TAKSİLERE ŞEFFAF PANEL

Yolcu, taksi ücretini panelde bulunan bir bölmeden şoföre ödeyecek.

Taksilerin dış camında “Bu taksi korona virüse karşı korunaklıdır” ibaresi yer alan bir etiket bulunacak.

Ayrıca, görme engelli vatandaşların araç plakasını öğrenmelerini sağlayacak olan Braille alfabesi ile yazılmış taksi plakası da panelde mevcut bulunacak.

Ankara'daki taksilerde şeffaf panel dönemi ViDEO

Ankara'daki taksilerde şeffaf panel dönemi

500 TAKSİCİ BAŞVURDU

Uygulamaya şu ana kadar 500 taksicinin başvurduğu kaydedilirken, panellerin randevu sistemi ile taksicilere teslim edileceği belirtildi.

Panele sahip olmak isteyen taksiciler internet üzerinden bir form doldurarak panele hiçbir ücret ödemeden sahip olabilecek.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ankara Büyükşehir Belediyesi BELTEMA Sigorta Genel Müdürü Ali Çalışkan, "Taksici ve yolcularımızın sağlığı için şeffaf panel uygulamasını başlatıyoruz. Bugün itibariyle arzu eden taksicilerimiz uygulamalara başlayacaktır. Bütün taksici esnaflarımıza mesajlar gönderildi, taksicilerimiz mesajlarındaki kodlarla birlikte başvurup uygulamaya geçebilecekler. Türkiye’de bir ilk olarak bu uygulamayı biz başlatıyoruz." ifadelerini kullandı.

Ankara'daki taksilerde şeffaf panel dönemi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)