Amasya'da diyaliz ünitesinde bekleyenlere Kur'an öğretiliyor
ensonhaber.com

Amasya’da Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte yeni bir çalışmaya imza atıldı.

Diyaliz ünitesinde tedavi olan hastalar için Kur'an-i Kerim öğrenme şansı doğdu.

Hastanenin diyaliz ünitesine gelip yaklaşık 4 saat boyunca yatakta tedavi edilen hastalar 'Kur’an-ı Kerim öğrenmek ister misiniz?' sorusuna olumlu yanıt verdi.

Bunun üzerine görevli manevi rehber iki hastaya harfleri öğretmeye başladı.

"Hatim etmeyi de hedefliyorum"

Böbrek yetmezliği nedeniyle bir yıldır diyalize giren Ömer Zeytin, "Burada tedavi boyunca hiçbir şey yapmayıp 4 saat boyunca yatıyorduk. Kur’an-ı Kerim’i komple öğrenmek istiyorum. Hatta hatim etmeyi de hedefliyorum." dedi.

Kur’an-ı Kerim’in Ramazan ayında indirilmeye başlandığını hatırlatan hastalardan Osman Özdemir, "Elhamdülillah Müslümanız. Kur’an-ı Kerim öğrenmek istemez miyiz. Böyle bir ayda bu başlangıca vesile olanlardan Allah razı olsun." diye konuştu.

Amasya'da diyaliz ünitesinde bekleyenlere Kur'an öğretiliyor VİDEO


Amasya'da diyaliz ünitesinde bekleyenlere Kur'an öğretiliyor

"Manevi değerler insanı mutlu kılıyor"

Eğitimlerini izlediği hastalara Kur’an-ı Kerim hediye edeceğini İHA'ya açıklayan Amasya Müftüsü Durmuş Ayvaz, "Manevi değerler insanı mutlu ve umutlu kıldığı için şifa, aynı zamanda hastalarımızın iyileşme sürecine büyük katkı sunuyor." şeklinde konuştu.

Manevi destek biriminden faydalanmak isteyen hastalara seslenen Müftü Ayvaz, "Yalnız değilsiniz. Yanınızdayız, yakınınızdayız. Bize ihtiyacınız olduğunuz her zaman sizinle beraberiz." ifadelerini kullandı.

Ramazan ayının Kur’an ayı olduğuna değinen manevi rehber Ömer Çaycı ise "Şifa arayan hastalarımıza verdiğimiz bu eğitimle her durumda Kur’an öğrenebileceği mesajını vermiş oluyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Amasya'da diyaliz ünitesinde bekleyenlere Kur'an öğretiliyor

Amasya'da diyaliz ünitesinde bekleyenlere Kur'an öğretiliyor