Altın görünümlü gümüş takılara talep arttı
DHA

Koronavirüs tedbirlerinin ardından 1 Temmuz itibarıyla düğün sezonunun başlamasıyla birlikte vatandaşlar altın almak için kuyumcuların yolunu tuttu.

Altın fiyatlarındaki artış nedeniyle alternatif çözüm arayanlar, altın kaplamalı gümüş takılara yöneldi. Eskişehir'de gümüşçü Kübra Karaca, altın fiyatlarındaki yükselişle birlikte altın kaplamalı gümüş takıların revaçta olduğunu belirtti.

ALTIN KAPLAMALI GÜMÜŞLERE YOĞUN TALEP

Karaca, "Altın görünümlü gümüş takılarımız revaçta. Trabzon setlerimizin fiyatları 1200 liradan başlıyor 3 bin liraya kadar değişiyor. Bir de Sivrihisar cebelerimiz var. Bunlara da isteğe göre elmas görünümlü toka yapıyoruz, altın suyuna batırabiliyoruz. Bunların kaplamalı gümüş olduğunu sadece alan biliyor. Çünkü dışarıdan hiçbir şekilde belli olmuyor. Yaptığımız kaplamalar 22 ayar altın kaplamadır. Elektrolizle yapıldığı için de uzun süre kullanılabiliyor." dedi.

Altın kaplamalı gümüşlere talep arttı -1

"YARIM GRAM ALTIN TERCİH EDİLİYOR"

Düğünlerde önceden çeyrek altın, daha sonra gram altın şimdilerde ise yarım gram altın tercih edildiğini söyleyen kuyumcu Kenan Gül ise, "Şu anki görüntülere bakarsak altının yükselme eğilimi devam ediyor. Yaşadığımız bir pandemi süreci var. Uzun vadeli olarak altının yukarı doğru yönü olduğunu görüyoruz. Düğün için genellikle geleneksel üçlü burmalar, tuğralar, zincirler tercih ediliyor.

Eskişehirli hemşerilerimize özellikle şunu söylemek istiyorum; takılarını güvendikleri, bildikleri kuyumcudan alsınlar. Bu tarz ürünlerde başlarına kötü şeyler gelebiliyor, kandırılabiliyorlar. Buna dikkat etmeleri lazım. Önceden düğünlerde çeyrek altın takıyorlardı. Sonra fiyatlar yükselince gram altına döndü. Şimdi ise yarım gram altınlar satılıyor." diye konuştu.

Altın kaplamalı gümüşlere talep arttı -2

BİR YIL SONRASI İÇİN ALTIN ALAN OLDU

Torunlarının sünnet düğünü için altın bakan Hayriye Şafak, "3 oğlumdan 3 erkek torunum var. Sünnet düğünü yapacağız. Onlara altın almayı düşünüyorum. Gücümüzün yettiğince almaya çalışıyoruz. Düğün seneye ama bu seneden alıp kenara koymak daha hesaplı olur diye düşünüyorum." diye konuştu.

Altın kaplamalı gümüşlere talep arttı -4

Altın kaplamalı gümüşlere talep arttı -5

Altın kaplamalı gümüşlere talep arttı -6

Altın kaplamalı gümüşlere talep arttı -7

Altın kaplamalı gümüşlere talep arttı -8

Altın kaplamalı gümüşlere talep arttı -9

Altın kaplamalı gümüşlere talep arttı -10

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)