Gurbetçiler memleket yolunda
DHA

Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşlar, koronavirüs vaka sayılarının düşmesi ve normalleşmenin 3. etabına geçilmesiyle birlikte memlekete gelmeye başladı.

Yaz tatillerini geçirmek üzere memlekete gelen vatandaşlar, ateş ölçümlerinin ardından İl Sağlık Müdürlüğü personelince sağlık taramasından geçiriliyor.

"2 YILDIR GELMİYORDUK"

Yaklaşık 2 yıldır vatan hasreti yaşayan gurbetçiler, Kapıkule'den girişte vatan toprağına adım atmanın mutluluğunu yaşarken, yorgunluklarının ise burada sona erdiğini dile getiriyor.

Paris'ten gelip, Konya Ereğli’ye giden Serkan Tavaslı, "Kazasız belasız memleketimize geldik. Yolculuğumuz çok güzeldi. Korona sürecinde de çok sıkılmıştık. 2 yıldır gelmiyorduk. Türkiye’ye ulaşmak çok güzel bir duygu. Anlatılmaz, yaşanması lazım. Türkiye’de İstanbul’da 2 gün gezeceğim sonrasında memlekete gideceğim. Allah kazasız belasız herkesi memlekete gelmeyi nasip etsin." dedi.

Gamze Tavaslı ise yolculuklarının yorucu ama güzel olduğunu belirterek, "Türkiye’ye gelmek tarifsiz. Hele ki Türk bayrağını görmek büyük mutluluk verici. Korona sürecinde çok sıkılmıştık. 2 sene boyunca artık gerçekten çok sıkılmıştık. İzin süresi gelse de gitsek demiştik. Artık vatana kavuştuk, şu anda ailemize gideceğiz." diye konuştu.

Gurbetçiler memleket yolunda VİDEO

Gurbetçiler memleket yolunda

"VATAN HASRETİYLE 1 SENE ÇOK UZUN GELDİ"

Belçika’dan gelen Kürşat Dağgün, Türkiye’de çok güzel karşılandıklarını dile getirerek, "Yolculuğumuz çok güzeldi. Vatan hasreti ve özlemiyle 1 sene çok uzun geçti. Geçen sene uçakla gelmiştik. Bu sefer kara yolunu tercih ettik. Sıla yolunda artık her taraf açık ve çok rahat.

Bu sefer çocuklarımızı da alıp arabayla geldik. Burası en güzel karşılandığımız yer. Bayrağı görünce tüylerimiz diken diken oluyor. Yol bazen uzun gelebiliyor ama buraya gelince her şeyi unutuyoruz, sıfırlanmış oluyoruz. 1,5 ay boyunca buralardayız. Aradaki açığı kapatacağız." dedi.

Gurbetçiler memleket yolunda

"VATANIMI, TOPRAĞIMI ÇOK SEVİYORUM"

Almanya’dan gelen Berkan Okyay da 2 yıldır Türkiye’ye hasret olduklarını belirterek, “Yolculuğumuz sandığımızdan iyi geçti. Koronavirüs süreci çok sıkıcıydı. Her şeyde bir hayır vardır. Geçen sene gelememiştik. Yani 2 yıldır vatana hasrettik, çok şükür ulaştık. Çok büyük bir mutluluk. Zaten Almanya’da yaşamak istemeyen bir insanım. Toprağımı, vatanımı çok seviyorum.” diye konuştu.

Gurbetçiler memleket yolunda

"TÜRKİYE’YE GİRDİKTEN SONRAKİ DUYGU TARİFSİZ"

Finlandiya’dan gelerek yaklaşık 3 bin kilometre yol kateden Özcan Türk ise "Çok sıcak ve yorucuydu ama iyi geçti. Geçen seneden beri vatana hasrettik. Şu kapıdan içeri girdikten sonra o duyguyu tarif etmek imkansız. Türkiye’de babamın evine gireceğim, bir daha çıkmayacağım." dedi.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)