Türkiye'nin sınır dışı ettiği gazeteci El Nusra bağlantılı çıktı
ensonhaber.com

Hollanda gazetesi Het Financieele Dagblad muhabiri olarak görev yapan Johanna Cornelia Boersma, 3 gün önce Türkiye'den sınır dışı edildi.

ELEŞTİRENLER OLMUŞTU

Bir gazetecinin sınır dışı edilmesi, Türkiye'de ve Avrupa'da bazı kesimlerin tepkisini çekti. Türkiye'yi yine basın özgürlüğü diye eleştirmeye kalkanlar, Boersma'nın yaptığı faaliyetler hakkında henüz bilgi sahibi değildi.

KENDİ GAZETESİNDEN DE KOVULDU

İngiliz BBC'nin Türkiye servisinin haberine göre, Şubat 2017'den bu yana İstanbul muhabirliğini yaptığı Het Financieele Dagblad (FD) gazetesi, "Türkiye'deki rolü hakkında yeterince dürüst davranmadığı" gerekçesiyle Boersma'nın işine son verildiğini açıkladı.

Türkiye'nin sınır dışı ettiği gazeteci El Nusra bağlantılı çıktı

EL NUSRA BAĞLANTILI ÇIKTI

Ans Boersma, "El Nusra Cephesi üyesi Suriyeli erkek arkadaşının sahte belgelerle Hollanda vizesi almasına yardımcı olmakla" suçlanıyor.

"BİLSEYDİK İŞE ALMAZDIK"

FD gazetesinden yapılan açıklamada, Boersma'nın El Nusra Cephesi üyesi erkek arkadaşı ile ilişkisi konusunda kendilerinden bilgi sakladığı belirtilerek, "Türkiye üzerinden Hollanda'ya kaçan bir Suriyeli ile ilişkisini bilseydik işe almazdık." dendi.

Türkiye'nin sınır dışı ettiği gazeteci El Nusra bağlantılı çıktı

Gazeteye göre Boersma, Suriyeli eski erkek arkadaşının Kasım 2017'de Amsterdam'daki bir etkinlikte konuşma yapmasından sonra medyanın gündemine gelmesi ve geçen sonbaharda tutuklanması konusunda da FD'ye bilgi vermedi.

FD gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Jan Bonjer, Hollanda Televizyonu'na yaptığı açıklamada, Boersma'nın, bir cihatçı ile olan ilişkisi konusunda bilgi vermesi gerektiğini savundu.

Bonjer, "Zor bir ülkeye, genç bir gazeteci olarak gönderiliyorsanız, güvenliğiniz için sorumluluk almak zorunda olan kişilere karşı açık olmalısınız. FD'de çalışmak isteyen biri, her şeyi açıkça masaya koyar. Ama ne yazık ki, bu olmadı" diye konuştu.