Türkiye'de mobil abone sayısı 83 milyonu aştı
AA

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından hazırlanan "Türkiye Elektronik Haberleşme Sektörü 3 Aylık Pazar Verileri Raporu"ndan derlenen verilere göre, mobil abone sayısı artmaya devam ediyor.

Rapora göre, koronavirüs salgını döneminde en yüksek büyüme gösteren sektörlerden biri elektronik haberleşme oldu.

Tüketicilerin genişbant internet başta olmak üzere birçok hizmet türüne gösterdikleri talep artarken, özellikle mobil abone sayısı neredeyse ülke nüfusu kadar oldu.

83.5 MİLYON MOBİL ABONE VAR

Mobil abone yaygınlığı, 83.5 milyon aboneyle neredeyse yüzde 100'e ulaştı. Bu abonelerin 77 milyondan fazlası 4,5G hizmeti alanlardan oluştu.

Her çeyrekte artmaya devam eden abone profili olarak faturalı abonelerin oranı, bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 66,3'e yükseldi.

Taşınan mobil numara sayısı mart sonu itibarıyla toplamda 150 milyonu geçerek uygulamanın ulaştığı boyutu bir kez daha ortaya koydu.

telefon

GENİŞBANT İNTERNET ABONE SAYISI 83,9 MİLYON OLDU

Salgın döneminde birçok günlük aktivite internet üzerinden yapılabilirken, bu durum hem mobil hem de sabit internet abone sayısını ve kullanım miktarlarını artırdı.

Yılın ilk çeyreği itibarıyla genişbant internet abone sayısı 17,1 milyonu sabit ve 66,8 milyonu mobil olmak üzere toplam olarak 83,9 milyon oldu.

Salgının da başladığı 2020 yılının ilk çeyreğiyle kıyaslandığında, yıllık internet abone sayısı artışı yüzde 8'i aştı.

Veri kullanımı bakımından yılın ilk çeyreğinde sabit abonelerin aylık kullanımı 197 gigabaytı geçerken, mobil tarafta ise ortalama 9,8 gigabayt, 4,5G özelinde 11,1 gigabayt oldu.

Türkiye'de mobil abone sayısı 83 milyonu aştı

Türkiye'de mobil abone sayısı 83 milyonu aştı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)