TÜBİTAK KOBİ AR-GE Başlangıç Destek programına verilen destek arttı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bir dizi ziyarette bulunmak üzere Batman'a gitt.

Batman’da DİCLE Kalkınma Ajansı ve GAP Toplu Açılış Törenine katılarak konuşma yapan Bakan Varank, KOBİ'lere verilen desteğe değindi.

Genç girişimcilere bayram öncesi müjde

Genç girişimcilere bayram öncesi müjdeyi veren Bakan Varank, şu ifadeleri kullandı:

"Teknoloji tarafına baktığımızda; inşaatı sona yaklaşan, Batman Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi önemli bir boşluğu dolduracaktır. Biz Teknopark’ı önemsiyoruz. Bu manada yönetici şirkete güncel rakamlarla yaklaşık 6 milyon lira hibe desteği sağladık. Ancak burada asıl iş girişimcilerimizin üzerinde. Teknoparkın dolup taşması, burada Ar-Ge projeleri yürütülmesi.

"Desteklerimiz artıyor"

Gençlerin gelip buralarda fikirlerini ticarileştirmesi gerekiyor. İşte bu anlamda gençlerimize vereceğimiz bir bayram müjdesini Batman’dan tüm Türkiye’ye duyurmak istiyorum. Biliyorsunuz gençlerimizin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini katma değerli girişimlere dönüştürmeleri için TÜBİTAK aracılığıyla Bireysel Genç Girişimci programını yürütüyoruz. Bugüne kadar programdan faydalanan genç girişimcilere 200 bin liraya kadar destek sağlıyorduk.

Şimdi, TÜBİTAK BİGG dahilinde genç girişimcilere yönelik destek miktarını yüzde 125 artırarak 450 bin liraya çıkarıyoruz. Böylece gençlerimiz girişimlerini çok daha kolay ve etkin şekilde hayata geçirebilecekler. Ben bu bayram müjdesinin tüm gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Batman genç ve dinamik bir nüfusa sahip. Bu program onlar için adeta biçilmiş kaftan. Bunun yanında bir müjdemiz daha var. Diyelim ki bir şirketiniz var ve AR-GE yapmak istiyorsunuz.

TÜBİTAK KOBİ AR-GE Başlangıç Destek programına verilen destek arttı

"Verdiğimiz destek iki kat arttırarak 1 milyon 200 bin liraya çıkarıyoruz"

İşte bu noktada devreye TÜBİTAK KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı giriyor. Bu programda KOBİ’lerimiz projeleri için 600 bin liraya kadar verdiğimiz desteği de iki kat arttırarak 1 milyon 200 bin liraya çıkarıyoruz. Bu müjdemiz de tüm KOBİ’lerimize hayırlı olsun. Burada söylemek istediğim şu: Siz bir adım atın, biz gerisi için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Birlikte, tüm bölgelerimizle, tüm şehirlerimizle ülkemizi hak ettiği seviyeye ulaştıracağız. İşte bugün 9 yatırımın açılışını yaptık, 9 yatırımın da startını verdik. Devletimizin tüm imkanları sizler için var. Bu noktada sizlerden beklentimiz bize güvenmeye devam etmeniz. Allah’ın izniyle bu zorlukları da devlet millet el ele verip aşacağız. Sözlerime son verirken Dicle Kalkınma Ajansı, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve tüm yürütücü kuruluşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum"

TÜBİTAK KOBİ AR-GE Başlangıç Destek programına verilen destek arttı