SpaceX'in Starlink uydu internet hizmeti 500 binden fazla ön sipariş aldı
Özel Haber

Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX şirketi, dünyanın ulaşılamayan her noktasına internet götürme projesi kapsamında, yeni Starlink uydularını yörüngeye göndermeye devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde 60 uydu daha fırlatan ve yörüngedeki Starlink sayısını 1500'ün üzerine çıkaran ABD'li şirket, internet hizmetini bazı kullanıcıların erişimine çoktan açtı.

ÖN SİPARİŞ ADEDİ 500 BİNİ AŞTI

Elon Musk, SpaceX'in Starlink uydu internet hizmeti için 500 binden fazla ön sipariş aldıklarını duyurdu.

Musk, bu talebi karşılamalarına engel olacak herhangi bir teknik sorun beklemediğini söyledi.

starlink

SpaceX, ön sipariş için başvuran 500 bin kişinin internet hizmeti almaya ne zaman başlayacağını ise henüz açıklamadı.

Şirket, Starlink projesi kapsamında yaklaşık 12 bin uyduyu Dünya yörüngesine gönderme yetkisine sahip ve 30 bin uydu daha yollayabilmek için de onay bekliyor.

STARLINK FİYATI

SpaceX, Starlink kullanıcılardan tek seferlik kurulum bedeli için 499 dolar, aylık ise 99 dolar abonelik ücreti alıyor.

Starlink, şu anda 50Mb/s ila 150Mb/s arasında intertet hızları ve 20ms gecikme süresi sunuyor. Ancak yeni uyduların fırlatılması ve daha alçak yörüngeye yerleştirilmesi ile birlikte hızlar iki katına çıkacak.

SpaceX, geçtiğimiz günlerde uyduların daha alçak bir yörüngeye yerleştirilmesi için ABD Federal İletişim Kurulu'ndan onay almıştı.

Starlink hizmeti, şu anda Kuzey Amerika, Avrupa ve Okyanusya'dan toplam yedi farklı ülkede beta aşamasında kullanılabiliyor. Ancak şirketin hedefi, 2021 sonu itibarıyla bu hizmeti tüm ülkelere sunmak.

SpaceX'in Starlink uydu internet hizmeti 500 binden fazla ön sipariş aldı

SpaceX'in Starlink uydu internet hizmeti 500 binden fazla ön sipariş aldı

SpaceX'in Starlink uydu internet hizmeti 500 binden fazla ön sipariş aldıSpaceX'in Starlink uydu internet hizmeti 500 binden fazla ön sipariş aldıSpaceX'in Starlink uydu internet hizmeti 500 binden fazla ön sipariş aldıSpaceX'in Starlink uydu internet hizmeti 500 binden fazla ön sipariş aldı