RTÜK, Deezer ve Tidal'a 72 saatlik lisans başvurusu süresi verdi
ensonhaber.com

Son yıllarda internet yayıncılığının gelişmesiyle birçok platform, Türkiye pazarında yayın yapmaya başladı.

Genellikle aylık abonelik sistemini kullanan bu platformlar, belirli ücret karşılığında bütün içeriklerini kullanıcılara sunuyor.

Geçtiğimiz aylarda ise başta Netflix olmak üzere internette yayın yapan birçok platformu yakından ilgilendirecek bir karar alınmış ve internet yayını yapan platformların Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) denetimine gireceği açıklanmıştı.

RTÜK'TEN DEEZER VE TIDAL'A UYARI

RTÜK, aralarında online müzik abonelik servisleri Deezer ve Tidal’ın da bulunduğu internet üzerinden yayın yapan bazı kuruluşlara lisans başvurusu için 72 saat süre tanıdığı duyurdu.

DEEZER

RTÜK’ün internet sitesinden duyurulan açıklamada; Deezer ve Tidal’ın 72 saat içerisinde lisans başvurusu yapıp, 3 aya tekabül eden yayın lisans ücretini peşin olarak ödemesi halinde yayınlarına devam edebileceği belirtildi.

SPOTIFY, UYARIDAN SONRA BAŞVURU YAPMIŞTI

Ekim ayında benzer bir ihtar Spotify’a da gönderilmişti. Spotify, RTÜK tarafından tanınan 72 saatlik sürenin dolmasına 4 saat kala lisans için başvuruda bulunmuştu.

Öte yandan RTÜK'e başvuru işlemlerini tamamlayan Netflix, Amazon Prime Video ve Fizy gibi platformlar da geçtiğimiz günlerde lisans almıştı.

Instagram: @eshteknoloji

RTÜK, Deezer ve Tidal'a 72 saatlik lisans başvurusu süresi verdi