Rekabet Kurulu'nun 296 milyon lira ceza kestiği Google'dan açıklama geldi
ensonhaber.com

Rekabet Kurulu, genel arama hizmetleri pazarındaki hakim durumunu kötüye kullanarak, kendi yerel arama ve konaklama fiyatı karşılaştırma hizmetlerini rakiplerini dışlayacak şekilde öne çıkardığı gerekçesiyle Google'a soruşturma açmıştı.

Rekabet Kurulu, soruşturmanın sonucunu dün açıklamış ve Google'a toplam 296 milyon liralık rekor bir ceza kesmişti.

GOOGLE'DAN İLK AÇIKLAMA

Karardan sonra ilk kez açıklama yapan Google, kararıninceleneceği ve Rekabet Kurulu ile çalışmaya devam edeceklerini dile getirdi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Seyahat veya yerel hizmetler özelinde aramalar söz konusu olduğunda, kullanıcıların başka bir web sayfasına verilen sadece bir linkten ziyade kendilerine yardımcı olacak bilgileri almak istediği, yapılan testlerde de tutarlı şekilde ortaya konuyor.

Biz de, bu nedenle bilgi gösteriminin rezervasyon seçenekleri, haritalar, fiyatlar veya fotoğrafları içeren yeni yollarını geliştirdik. Bu gibi ilgili sonuçların sunulması, daha fazla seçenek ve rekabet yaratırken, bir yandan da webdeki sitelere ve işletmelere her gün milyarlarca ücretsiz ziyaretin gerçekleşmesini mümkün kılıyor.

Kararı inceleyip her zamanki yapıcı yaklaşımımızı sürdürerek Rekabet Kurulu ile çalışmaya devam edeceğiz."

google

GOOGLE'IN CEZAYA İTİRAZ HAKKI VAR

Rekabet Kurulu tarafından yayınlanan açıklamaya göre Google, kararın alınmasından sonra 60 gün içinde Ankara İdare Mahkemeleri'ne itiraz başvurusunda bulunabilecek.

Rekabet Kurulu'nun 296 milyon lira ceza kestiği Google'dan açıklama geldiRekabet Kurulu'nun 296 milyon lira ceza kestiği Google'dan açıklama geldi

Rekabet Kurulu'nun 296 milyon lira ceza kestiği Google'dan açıklama geldi

Rekabet Kurulu'nun 296 milyon lira ceza kestiği Google'dan açıklama geldi