Perseid meteor yağmuru, bugünden itibaren izlenebilecek
ensonhaber.com

Meteorların Dünya atmosferine girdikten sonra uzayda bıraktıkları belirgin izler sayesinde gözlemlenen meteor yağmurları, özellikle açık havalarda gece etkileyici manzaralar oluşturabiliyor.

Astronomların en çok görülmeye değer meteor yağmurlarından biri diye tanımladığı Perseid meteor yağmuru, 1992 yılında Dünya'nın yakınlarından geçen Swift-Tuttle kuyruklu yıldızından arda kalan kalıntılardan oluşuyor.

HER YIL AYNI TARİHLERDE GÖZLEMLENİYORLAR

Bu meteorlar sürekli olarak Güneş'in etrafında dönüyor ve Dünya hep aynı dönemde bu kozmik toz bulutlarına denk geliyor. Bu nedenle Perseid meteor yağmurları her yıl aynı tarihte gözlemleniyor.

perseid meteor yağmuru

BUGÜNDEN İTİBAREN BAŞLIYOR

Dünyada 11-13 Ağustos tarihleri arasında izlenebilen Perseid meteor yağmuru için geri sayım başladı.

NASA tarafından “yılın en iyi meteor yağmuru” olarak adlandırılan gök olayı, bugün itibarıyla çıplak gözle takip edebilecek.

NASA, 11-12 ve 13 Ağustos tarihlerinin Perseid meteor yağmurunu izlemek için en güzel zamanlar olduğunu belirtirken, saatte ortalama 60 göktaşının görülebileceği görsel şöleni izlemek isteyenleri şehirden uzak bölgelere toplanmaya davet etti.

EN UYGUN SAATLER

Türkiye’de Perseid meteor yağmurunu gözlemlemek için en uygun gün ve saat, 12 Ağustos 23.00 - 00.00 saatleri arası olarak açıklandı.