Pano casusluğu yapan 47 iPhone uygulaması
ensonhaber.com

Apple, geçtiğimiz haftalarda düzenlediği geliştiriciler konferansında merakla beklenen iOS 14'ü resmen tanıtmış ve iPhone'lara gelecek yeniliklerden bahsetmişti.

iOS 14 sürümünde kullanıcı gizliliğine daha fazla önem veren Apple, herhangi bir uygulamanın panodaki verilere erişim sağlaması halinde kullanıcıları uyaran bir özellik de yeni sürüme eklemişti.

Ancak Apple'ın eklediği bu özellik, birçok uygulamanın panodaki verilere eriştiğini ortaya çıkardı. Örneğin herhangi bir kişisel verinizi (parola, kart numarası) panoya kopyaladığınızda, bu uygulamalar kopyaladığınız verileri okuyabiliyor.

iphone

PANO VERİLERİNİ OKUYAN 47 UYGULAMA

iOS 14'ün söz konusu yeni özelliği, birçok uygulamanın pano casusluğu yaptığını ortaya çıkardı. Şu ana kadar 47 uygulamanın panoyu okuyabildiği ortaya çıkarken, bu uygulamaların sayısının artması bekleniyor.

İşte iPhone'unuzun panosuna kopyalanan verileri okuyabilen 47 oyun ve uygulama:

LinkedIn Call of Duty Fruit Ninja PUBG Mobile Accuweather AliExpress Google News Tik Tok Reddit Overstock Paetron ABC News Al Jazeera English CBC News CBS News CNBC Fox News News Break New York Times NPR n-tv Nachrichten Reuters Russia Today Stern Nachrichten The Economist The Huffington Post The Wall Street Journal Vice News Hotels.com Hotel Tonight The Weather Network Sky Ticket TrueCaller ToTalk Tok Viber Weibo Zoosk 8 Ball Pool Amaze!!! Bejeweled Block Puzzle Classic Bejeweled Classic Bejeweled HD Golfmasters Plants vs Zombies Heroes Bed Bath & Beyond