NASA: Uzaylılar sayesinde insanlar başka gezegende yaşayabilir
ensonhaber.com

NASA ve SpaceX gibi şirketler, gelecekte Mars'a insanlı sefer düzenleyerek orada bir yerleşim yeri kurmayı planlıyor. Bu da gelecekte uzay seyahatlerinin mümkün olabileceğini gösteriyor.

Dünya'dan oldukça farklı bir yüzeye sahip olan Mars'ta; dev yanardağlar, derin kanyonlar ve kraterler gibi etkileyici yapılar bulunuyor. Ayrıca zorlu atmosfer koşulları da gezegende yaşamı oldukça zorlaştırıyor.

Peki insanlar, başka bir gezegende yaşayabilmek için bu zorlu koşullarla nasıl başa çıkacak?

ÇARE UZAYLILAR

İnsanların, son derece sert koşullar nedeniyle diğer gezegenlerde yaşaması mümkün görünmüyor. Ancak NASA'nın baş bilim insanı Dr. James Green'e göre uzaylıları bulmak, insanların Dünya dışında hayatta kalması ve başka gezegenlerde yaşaması için gerekli olabilir.

Dr. Green, bu sayede Mars gibi gezegenlerde yaşayabilmek için genetik mühendisliği çalışmaları yapabileceğini söylüyor.

mars

Bir podcast yayınında konuşan Dr. Green, "Bizimkinden tamamen farklı bir ortamda yaşayan ve büyüyen bir mikrobiyal yaşama bakacağız. Onlar bu zorlu ortamlarda yaşayabilmek için mekanizmalar geliştirdi, bunu nasıl yaptıklarını bilmek isteriz. Böylece bizim de bunu başarmamız mümkün olabilir.

Eğer bunu çözebilirsek, DNA yapımızdaki yeni değişiklikleri kullanarak yaşayabilme ve büyüyebilme olanağı elde ederiz. O zaman galaksinin istediğimiz herhangi bir yerine gidebiliriz." İifadelerini kullandı.

Mars'a yönelik keşif çalışmalarını da değerlendiren fizikçi, "Mars'a gitmek istiyoruz, oradaki ortamı kullanabilmek istiyoruz. Mars'ta yüzeye hapsolmuş bol miktarda su var ve biz de o kaynakları arayacağız. Suyu oradan nasıl çıkaracağımızı, eriteceğimizi ve kullanacağımızı biliyoruz." dedi.

NASA: Uzaylılar sayesinde insanlar başka gezegende yaşayabilir

NASA: Uzaylılar sayesinde insanlar başka gezegende yaşayabilir

NASA: Uzaylılar sayesinde insanlar başka gezegende yaşayabilirNASA: Uzaylılar sayesinde insanlar başka gezegende yaşayabilir