NASA, Mars'taki gökkuşağı tartışmalarına son noktayı koydu
ensonhaber.com

NASA tarafından 30 Temmuz 2020 tarihinde fırlatılan Perseverance aracı, Mars'tan fotoğraflar göndermeye devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde, aracın gövdesindeki helikopteri yüzeye indiren NASA, yeni bir fotoğraf paylaşmış ve sosyal medyada gündem olmuştu.

Uzay ajansının Twitter hesabından paylaştığı fotoğrafın arka planında görülen yay şeklindeki gökkuşağına benzer yapı, tartışmaları da beraberinde getirdi.

Dün sizlerle paylaştığımız haberimizde, bu cismin bir gökkuşağı olmayacağından bahsetmiştik. Ancak sosyal medya üzerinden binlerce soru alan NASA, konuya açıklık getirdi.

MARS NASA

"GÖKKUŞAĞI OLMASI MÜMKÜN DEĞİL"

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), yayınladığı bir fotoğrafa gökkuşağına benzer bir görüntünün yansıması üzerine gelen sorulara, Mars'ta gökkuşağı oluşmasının mümkün olmadığı yanıtını verdi.

NASA'nın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, bu konuda çok fazla soru aldıklarını belirten yetkililer, "Burada bir gökkuşağı oluşması mümkün değil. Gökkuşakları, yuvarlak su damlacıklarından yansıyan ışık tarafından oluşturulur, ancak burada yoğunlaşmaya yetecek kadar su yoktur. Bu bir mercek parlamasıdır." ifadelerini kullandı.

11 NİSAN'DA HAVALANACAK

Eğer her şey yolunda giderse, Mars helikopteri Ingenuity 11 Nisan'da havalanacak ve Dünya'dan farklı bir gezegende havalanan ilk helkopter olarak tarihe geçecek. Uçuş sırasında elde edilen veriler ise 12 Nisan'da Dünya'ya ulaşacak.

mars