Microsoft’tan toplantılara katılacakları gözlemleyen yeni patent
ensonhaber.com

ABD'li teknoloji devi Microsoft, toplantılarda çalışanları gözlemleyecek yeni bir patent başvurusu gerçekleştirdi.

Söz konusu patent sayesinde toplantı odalarına yerleştirilecek sensörler, çalışanların yüz ifadelerini ve vücut dillerini analiz ederek kalite notu vermek için kullanılacak.

Başvuru dosyasında yer alan belgeler, bu sistemin hem sanal ortamda hem de fiziksel olarak yapılan toplantılarda uygulanabileceğini gösteriyor.

GİZLİLİK SORUN OLABİLİR

Sistemin çalışması için toplantı odasına çok sayıda gözetleme cihazı yerleştirilmesi gerekiyor. Bu da mahremiyet tartışmalarını beraberinde getiriyor.

MİCROSOFT

Microsoft'un temmuz ayında başvuruda bulunduğu ve kamuoyuyla yeni paylaşılan patente göre, sensörlerin kaydedebileceği veriler şöyle:

Toplantıya davet edilenlerden kaçının katıldığı Katılımcıların yüz ifadeleri ve beden dillerinin ne anlattığı Her bir katılımcının toplantıya ne kadar süre ile katkı sunduğu Konuşmalarda yorgunluk veya sıkıntıya işaret eden tonlamaların varlığı

Patent belgeleri, işçilerin cep telefonlarının da takip edilerek toplantı sırasında mesajlaşmaları veya internette gezinmelerinin de tespit edilebileceğini gösteriyor.

KALİTE PUANI VERECEK

Microsoft'a göre geliştirilen sistem, bütün bu verileri bir araya getirerek toplantının ne kadar verimli olduğu, katılımcıların nasıl duygular hissettiği ve ortamın ne kadar rahat olduğunu gösteren bir "kalite skoru" üretecek

Veri güvenliği ve mahremiyet alanında kampanyalar yürüten Big Brother Watch'ın direktörü Silkie Carlo, bu sistemin insanların mahremiyetini ihlal edeceğini, çalışan hakları açısından büyük bir gerilemeye yol açacağını söylüyor:

Bir Microsoft sözcüsü ise, mühendislerinin her fikri için patent başvurusu yaptıklarını, fakat bunların her zaman gerçek bir ürüne dönüşmediğini söyledi.

Instagram: @eshteknoloji

Microsoft’tan toplantılara katılacakları gözlemleyen yeni patent

Microsoft’tan toplantılara katılacakları gözlemleyen yeni patent

Microsoft’tan toplantılara katılacakları gözlemleyen yeni patent