Kan şekeri ölçümü Apple Watch modellerine gelebilir
ensonhaber.com

Son yıllarda oldukça popüler hale gelen giyilebilir teknolojilere öncülük eden akıllı saatler, sağlık takibi konularında ön plana çıkıyor.

Nabız ölçme, uyku takibi ve stres düzeyi gibi sağlık bilgileri hakkında bize bilgi veren akıllı saatler, gelecekte çok daha gelişmiş özelliklere sahip olacak.

Apple'ın piyasaya çıkardığı Apple Watch modellerinde her ne kadar birçok sağlık uygulaması olsa da ABD'li şirket, bunlara yenilerini eklemek istiyor.

APPLE, İNGİLİZ SAĞLIK ŞİRKETİYLE YAKIN TEMASTA

İngiliz sağlık teknolojileri firması Rockley Photonics, hazırladığı raporda yaklaşık 2 yıldır Apple ile ortaklık yaptığını ve yeni ürünlerin geliştirilmesi adına teknolojiler geliştirdiklerini belirtti.

Firmanın uzmanlık alanı ise kandaki şeker veya alkol oranını ve kan basıncını ölçebilecek sensörler geliştirmek.

apple watch

Kaynaklara göre bu sensörlerden Apple'a en yakın olan kan şekerini ölçebilmek. Bu nedenle analistler, Apple Watch 7 veya 8 modellerinin kan şekeri ölçebileceğini söylüyor.

Geçtiğimiz aylarda ise Güney Kore'de ortaya çıkan raporlar, Apple Watch modellerinin gelecekte kan şekeri ölçebileceğini doğrular nitelikte.

Apple CEO'su Tim Cook, gelecekteki Apple Watch modellerine daha fazla sağlık uygulaması eklemek istediklerini, ancak bunu yaparken bazı kurumlarla da sorun yaşamak istemediklerini dile getirmişti.

Apple'ın kan şekeri ölçümü gibi sağlık uygulamalarını saatlere ekleyebilmesi için, ülkelerden tek tek izin alması gerekiyor. Aksi halde hatalı ölçümler, kullanıcıların yaşamıni yitirmesine neden olabilir.

Kan şekeri ölçümü Apple Watch modellerine gelebilir

Kan şekeri ölçümü Apple Watch modellerine gelebilir

Kan şekeri ölçümü Apple Watch modellerine gelebilir

Kan şekeri ölçümü Apple Watch modellerine gelebilirKan şekeri ölçümü Apple Watch modellerine gelebilir