İstenmeyen SMS'lere engel olacak İYS sisteminin kayıt ve onay süresi uzatıldı
ensonhaber.com

Akıllı telefon kullanıcılarının en çok dert yakındığı şeylerin başında istenmeyen mesajlar geliyor. Birçok şirket, kendi ürünlerini veya bilgilendirme mesajlarını SMS olarak kullanıcıların telefonuna gönderebiliyor.

İzinsiz e-posta ve SMS gönderimine dair artan şikayetler, Ticaret Bakanlığı'nı harekete geçirdi.

Bakanlık konu ile ilgili bir çalışma başlattı ve ticari elektronik iletilerin yönetimi ve kontrolünü sağlamak amacıyla İleti Yönetim Sistemi'ni (İYS) oluşturdu.

İleti Yönetim Sistemi (İYS) ile onay verilmeyen ticari mesajların gönderimi son bulacak.

mesaj

ERTELENDİ

Söz konusu sistem ile birlikte, 1 Aralık 2020 tarihinden itibaren firmalar reklam, tanıtım içerikli telefon mesajı ve elektronik postaları denetimsiz/izinsiz olarak tüketiciye gönderemeyecekti. Ancak yapılan açıklamaya göre bu süre ileri bir tarihe ertelendi.

Tüm dünyayı etkileyen koronavirüs salgınının günlük hayattaki olumsuz etkilerinin devam ettiği ve iş süreçlerinde bazı aksamalar yaşanmasına neden olduğu belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Bu kapsamda, hizmet sağlayıcısı farklı sektörlerde bulunan işletmelerden ve sivil toplum kuruluşlarından İYS'ye ilişkin tarihlerin ertelenmesi talepleri bakanlığımıza iletilmiştir.

Bakanlığımızca bu talepler dikkate alınarak işletmelerimizi mağdur etmemek amacıyla hizmet sağlayıcıların İYS'ye kaydolma ve onay yükleme tarihi ertelenmiştir.

Buna göre, 150 bin adedin üstünde ticari elektronik ileti onayı olan hizmet sağlayıcılar için onay yükleme son tarihi 31 Aralık 2020 tarihine, bu onayların vatandaş tarafından kontrol edilme son tarihi ise 15 Şubat 2021 tarihine;150 bin adet ve altında ticari elektronik ileti onayı olan hizmet sağlayıcılar için onay yükleme son tarihi 31 Mayıs 2021 tarihine, bu onayların vatandaş tarafından kontrol edilme son tarihi ise 15 Temmuz 2021 tarihine ertelenmiştir."

sms

Yeni sistem ile birlikte, kendisine ticari mesaj gönderilmesine izin veren kişilerin numaraları ya da e-posta adresleri, İYS sistemine kayıtlı olacak. İYS'den onay almadan hiçbir şirket kullanıcılara mesaj gönderemeyecek.

Ayrıca İYS’ye kayıt yaptırmayan şirketler, hem numara listesini kaybedecek hem de çeşitli cezalarla karşı karşıya kalacak.

VATANDAŞLAR KONTROL EDECEK

Vatandaşlar, İYS sistemi ile mesaj almak istemedikleri kurumları kapatabilecek veya her kurumun mesaj gönderme iznini ayrı ayrı düzenleyebilecek.

Ancak söz konusu erteleme kararı ile birlikte, istenmeyen mesajlardan kurtulmak için biraz daha beklememiz gerekecek.

Instagram: @eshteknoloji


İstenmeyen SMS'lere engel olacak İYS sisteminin kayıt ve onay süresi uzatıldı

İstenmeyen SMS'lere engel olacak İYS sisteminin kayıt ve onay süresi uzatıldıİstenmeyen SMS'lere engel olacak İYS sisteminin kayıt ve onay süresi uzatıldıİstenmeyen SMS'lere engel olacak İYS sisteminin kayıt ve onay süresi uzatıldıİstenmeyen SMS'lere engel olacak İYS sisteminin kayıt ve onay süresi uzatıldıİstenmeyen SMS'lere engel olacak İYS sisteminin kayıt ve onay süresi uzatıldıİstenmeyen SMS'lere engel olacak İYS sisteminin kayıt ve onay süresi uzatıldı