iPhone'ların arkasına dokunarak komut verilebilecek
ensonhaber.com

Apple, 22 Haziran'da başlayan WWDC geliştiriciler konferasında herkesin merak ettiği iOS 14 sürümünü tanıtmıştı.

Eylül ayında tanıtılacak yeni iPhone 12 serisi ile birlikte kullanıma sunulacak iOS 14, birçok yenilik ile birlikte gelecek.

Kullanıma sunulmasına aylar kala iOS 14 ile birlikte gelecek yeni bir özellik daha ortaya çıktı.

"BACK TAP" İLE YENİ EYLEMLER

iOS 14 ile gelen "Back Tap" özelliğiyle birlikte, iPhone'un arkasına iki ya da üç kez dokunarak kamerayı açma, ekran görüntüsü alma veya Siri'yi aktifleştirme gibi eylemler gerçekleştirilebilecek.

iPhone'ların arkasına dokunarak komut verilebilecek

23 FARKLI KOMUT

Söz konusu özelliğin, iOS 14 ile birlikte yalnızca iPhone X ve sonraki iPhone modellerinde çalışacağı söyleniyor. "Back Tap" özelliği, 23 farklı eylemi telefonun arkasına dokunarak gerçekleştirmenizi sağlayacak.

Bu özelliği etkinleştirmeniz için ise Ayarlar > Erişilebilirlik > Dokunma > Back Tap yolunu izlemeniz gerekecek.

BACKTOP

Söz konusu özelliği, iOS 14 geliştirici beta sürümünde deneyimleme şansınız da bulunuyor. iOS 14 beta sürümünün nasıl yükleneceğini bilmiyorsanız, aşağıdaki haberimize göz atabilirsiniz.

iOS 14 beta güncellemesi iPhone'lara nasıl yüklenir

iPhone'ların arkasına dokunarak komut verilebilecek

iPhone'ların arkasına dokunarak komut verilebilecekiPhone'ların arkasına dokunarak komut verilebilecekiPhone'ların arkasına dokunarak komut verilebilecekiPhone'ların arkasına dokunarak komut verilebilecekiPhone'ların arkasına dokunarak komut verilebilecekiPhone'ların arkasına dokunarak komut verilebilecek