Facebook, İngiltere'deki haber yayıncılarına içerik için ödeme yapacak
ensonhaber.com

Son yıllarda internet kullanımının bir hayli artması ve internet haberciliğinin büyümesi, dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Facebook'un, haberlere daha fazla önem vermesini sağladı.

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamada, ''İnsanların güvenilir haber okumaları ve dünyanın önde gelen haber platformlarından bilgi almaları benim için oldukça önemli.'' ifadelerini kullanmıştı.

Bu açıklamadan kısa bir süre sonra Facebook, ABD'deki kullanıcılar için mobil uygulamasına "Haberler" sekmesini eklemişti

FACEBOOK NEWS

İÇERİKLER İÇİN ÖDEME YAPACAK

Facebook, ocak ayında Facebook News özelliğinin İngiltere'de yayınlanmasıyla, ülkedeki haber yayıncılarına bazı makaleler için ödeme yapmaya başlayacak.

Şirketten yapılan açıklamada, daha önce platformda yayınlanmamış özgün içeriklere ödeme yapacakları ve özgün haberciliğe önem verecekleri bilgisi paylaşıldı.

YÜZLERCE ŞİRKETLE ANLAŞTI

Ayrıca sosyal medya devi, İngiltere'deki yüzlerce haber kuruluşunun yeni özellik için şimdiden şirket ile anlaşma sağladığını ve "Haberler" özelliğinin yayınlanmasından sonra bu sayının artacağını söylüyor.

Facebook ve yayıncılar arasında yapılan anlaşmalar şu anda halka açık değil. Bu nedenle sosyal medya devinin haber kuruluşlarına ne kadar ücret ödeyeceği bilinmiyor.

FACEBOOK NEWS

GOOGLE DA BENZER BİR UYGULAMAYA GİTMİŞTİ

Google CEO'su Sundar Pichai, yayıncılara içerik başı ödeme yapmayı amaçlayan yeni programı Google News Showcase'ten ilk defa geçtiğimiz ay bahsetmişti.

Yeni programa ilk olarak Der Spiegel, Stern, Die Zeit gibi Alman gazeteleri ve Folha de S.Paulo, Band ve Infobae gibi Brezilya yayın kuruluşları katıldı.

CEO Pichai, Google News Showcase'in ilk olarak Almanya ve Brezilya'da hizmet vereceğini, ardından Belçika, Hindistan, Hollanda ve diğer ülkelerde piyasaya sürüleceğini söyledi.

Ayrıca Arjantin, Avustralya, İngiltere, Brezilya, Kanada ve Almanya'daki yaklaşık 200 yayıncının söz konusu programa dahil olduğu bilgisine yer verildi.

1 MİLYAR DOLARLIK BÜTÇE AYRILDI

Google, söz konusu program için 3 yılda 1 milyar dolar bütçe ayırdıklarını ve bu bütçeyi yayıncılara vereceklerini açıklamıştı.

Instagram: @eshteknoloji

Facebook, İngiltere'deki haber yayıncılarına içerik için ödeme yapacak

Facebook, İngiltere'deki haber yayıncılarına içerik için ödeme yapacak

Facebook, İngiltere'deki haber yayıncılarına içerik için ödeme yapacakFacebook, İngiltere'deki haber yayıncılarına içerik için ödeme yapacak

Facebook, İngiltere'deki haber yayıncılarına içerik için ödeme yapacak

Facebook, İngiltere'deki haber yayıncılarına içerik için ödeme yapacakFacebook, İngiltere'deki haber yayıncılarına içerik için ödeme yapacakFacebook, İngiltere'deki haber yayıncılarına içerik için ödeme yapacakFacebook, İngiltere'deki haber yayıncılarına içerik için ödeme yapacakFacebook, İngiltere'deki haber yayıncılarına içerik için ödeme yapacak