Elektrikli uçan taksi SkyDrive SD-03, hükümetten onay aldı
ensonhaber.com

Son zamanlarda birçok şirket, kendi uçan taksi hizmeti üzerinde çalışmalar yürütürken, aynı zamanda çeşitli uçuş testleri de yapıldı.

Aslına bakacak olursak, bazı uçan taksiler şu anda yolcu taşımaya hazır. Ancak düzenleyici kurallar ve alınamayan izinler, şimdilik taşımacılığı engelliyor.

Bu şirketlerden biri olan Japon SkyDrive, 2025'te Osaka'da düzenlenecek Dünya Expo Fuarı'nda "elektrikli dikey kalkış ve iniş" (eVTOL) sistemine sahip uçan aracıyla taksi hizmeti sunacağını duyurmuştu.

TİCARİLEŞME YOLUNDA ONAYI ALDI

Şirketten yapılan açıklamada, SkyDrive SD-03'ün hükümetten güvenlik sertifikası aldığı ve bunun ticarileşme yolunda oldukça büyük bir adım olduğu belirtildi.

Elektrikli uçan taksi SkyDrive SD-03, 2025'te göklerde - VİDEO

skydrive

JAPONYA İLK DEFA KABUL ETTİ

Japonya Kara, Altyapı, Ulaştırma ve Turizm Bakanlığı (MLIT), Skydrive SD- 03'ün tasarımının, yapısının, gücünün ve performansının böyle bir uçak için gerekli güvenlik ve çevre gereksinimlerini karşıladığını doğrulayan bir sertifika yayınladı.

SkyDrive'dan yapılan açıklamada, MLIT'in ilk kez bir uçan araba başvurusunu kabul ettiği bilgisi paylaşıldı.

Tokyo merkezli şirket, sertifikayı almaktan "çok memnun" olduğunu ve "tamamen güvenilir bir uçan araba geliştirmek için hükümet ve MLIT ile yakın ortaklık içinde çalışmaya devam edeceğini" de sözlerine ekledi.

SKYDRİVE

DÜNYANIN EN KÜÇÜĞÜ

SkyDrive, dört tarafındaki ikişer pervanesine elektrikli motoruyla güç veren ve test edilen SkyDrive SD-03 modelini, dünyanın en küçük eVTOL aracı olarak geliştirmeyi hedefliyor.

Tokyo merkezli firmanın, Toyota Motor ve Mitsubishi Heavy Industries şirketlerinde mühendisler dahil yaklaşık 100 çalışanı bulunuyor.

GEÇEN YIL İLK TESTLER YAPILMIŞTI

SkyDrive, Japonya'da kamuoyu önünde, içinde insan bulunan ilk uçan araç test uçuşunu  Ağustos 2020'de gerçekleştirmişti.

uçan taksi