Çip krizi nedeniyle bilgisayar fiyatları da artıyor
ensonhaber.com

Son aylarda otomotiv sektöründe yaşanan çip tedarik sorunları nedeniyle birçok marka üretimi durdurmak zorunda kalmıştı.

Birçok çip üreticisi, tedarik sorunlarını çözmek için dev yatırımlar yapacağını duyursa da sorun diğer sektörlere de sıçramış durumda.

Elektronik şirketleri, şu sıralar tedarik problemleri nedeniyle üretimin kesintiye uğramasından şikayetçi.

BİLGİSAYAR FİYATLARI ARTACAK

Son yıllarda dolar kurunun etkisi ve parça sıkıntısı nedeniyle zaten oldukça artan bilgisayar fiyatları, küresel çip krizi nedeniyle daha da artacak.

Fiyat artışına yönelik ilk açıklama ise Monster markasından geldi. Şirket, pandemi ile birlikte baş gösteren elektronik bileşenlerin tedarik sorununa dikkat çekerek ilerleyen aylarda zorunlu olarak ürünlerinde fiyat artışı yapabileceğini açıkladı.

çip krizi

Tayvan'daki çip üretim arzındaki yavaşlama, koronavirüs nedeniyle LCD ekran ve vRAM gibi dizüstü bileşenlerinin tedarik süreçlerinin aksaması nedeniyle fiyat artışının kaçınılmaz olacağını açıklayan Moster, özellikle oyun bilgisayarı meraklılarına kötü haberi verdi.

Uzmanlar, çip krizinin giderek büyüyeceğini ve akıllı telefon üretimi de dahil olmak üzere birçok sektörü etkileyeceğini öngörüyor.

Bu nedenle yalnızca Monster değil, önümüzdeki süreçte diğer markalar da fiyat artışına gidebilir.

Çip krizi nedeniyle bilgisayar fiyatları da artıyor

Çip krizi nedeniyle bilgisayar fiyatları da artıyor

Çip krizi nedeniyle bilgisayar fiyatları da artıyorÇip krizi nedeniyle bilgisayar fiyatları da artıyorÇip krizi nedeniyle bilgisayar fiyatları da artıyorÇip krizi nedeniyle bilgisayar fiyatları da artıyor