Blok zinciri platformu Poly Network hacklendi
ensonhaber.com

Son zamanlarda oldukça popüler hale gelen ve yükselişini sürdüren kripto para piyasaları, hackerları da harekete geçirdi.

Hackerlar, blok zinciri platformu Poly Network’ün sistemlerine sızarak milyonlarca dolar değere sahip Ethereum ve diğer kripto paraları çaldı.

Sistem üzerinden 267 milyon dolarlık Ethereum, 252 milyon dolarlık Binance coin çalınırken, toplam tutarın 610 milyon doları geçtiği belirtildi.

Söz konusu saldırı, merkeziyetsiz finans tarihinin en büyük hacklenme olayı olarak ifade edildi.

Blok zinciri platformu Poly Network hacklendi

HACKERLARA SESLENDİ

Poly Network, siber saldırıdan kısa süre sonra yeni bir açıklama yaparak hackerlara seslendi ve şu ifadeleri kullandı:

“Sevgili hackerlar, sizinle iletişim kurmak ve çalınan değerleri geri almak istiyoruz. Çaldığınız tutar, küresel çapta güvenlik güçlerinin sizi takip etmesine sebep olacak. Kripto para camiasından on binlerce kişiden para çaldınız. Bizimle konuşmalı ve bir çözüm aramalıyız.”

Merkeziyetsiz finans tarihinin en büyük hacklenmesi olarak görülen bu olaydan 7 sene önce de MT Gox’tan 460 milyon dolar çalınmış ve şirket iflas etmişti.

GÜNCELLEME: HACKERLAR, PARALARI İADE EDİYOR

Siber güvenlik şirketi Slowmist, konuyla ilgili yaptığı bir açıklamada 610 milyon dolarlık hack işlemini gerçekleştiren hackerın kim olduğunun tespit edildiğini açıkladı.

Şirketin iddialarına göre söz konusu hacker, geri adım atmak zorunda kaldı ve çaldığı kripto paraları iade etmeye başladı.