Avrupa Birliği'nden veri paylaşımını artıracak karar
AA

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, veri yönetimi hakkında yeni kurallar içeren düzenlemesini açıkladı. Söz konusu düzenleme ile birlikte veri paylaşımı da güvenli bir şekilde artacak.

Buna göre, veri aracılık sistemi kurularak şirketlerin ve araştırmacıların çeşitli dijital verileri birbirleriyle paylaşmaları sağlanacak.

Katı kurallara tabi olacak veri aracıları; kamusal, kurumsal ve bireysel verileri güvenli biçimde toplayacak. Şirketler ve araştırmacılar, tüketici haklarını ve rekabet kurallarını muhafaza ederek veri paylaşımını arttıracak.

veri

TEMSİLCİ ŞARTI

Şirketlerin daha fazla veriye erişimleri sağlanarak toplum yararına olan yeni hizmet ve ürün geliştirmeleri desteklenecek. Verilere erişecek şirketlerin AB ülkelerinde temsilcileri bulunması gerekecek.

Süreçte, özellikle kişisel verilerin mahremiyeti sıkı biçimde gözetilecek. Böylece, AB çapında endüstriyel ve kamusal bilgilerin paylaşımını kolaylaştıran bir veri pazarı kurulacak.

Söz konusu düzenleme teklifinin yürürlüğe girmesi için AB üyesi ülkelerin ve Avrupa Parlamentosu'nun (AP) onayı gerekiyor.

Avrupa Birliği'nden veri paylaşımını artıracak karar

Avrupa Birliği'nden veri paylaşımını artıracak kararAvrupa Birliği'nden veri paylaşımını artıracak karar

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)