Avrupa Birliği, Facebook'a rekabet soruşturması açtı
AA

Avrupa'da daha önce birçok kez soruşturma açılan Facebook hakkında, yeni bir soruşturma haberi daha geldi.

Avrupa Birliği, sosyal medya platformu Facebook'un ürün alışveriş hizmeti Marketplace'e ve seri ilanlarına yönelik rekabet soruşturması başlattığını duyurdu.

Facebook'u yaklaşık 3 milyar insanın kullandığını, platformda 7 milyon civarında şirketin de reklam verdiğini anımsatan AB Komisyonu Kıdemli Başkan Yardımcısı Margrethe Vestager, Facebook'un sosyal ağlarını kullananlara ilişkin "muazzam" veri topladığını, şirketin bu verilerle bazı tüketici gruplarını hedef alabildiğini ifade etti.

TOPLANAN VERİLERİN FACEBOOK'A AVANTAJI İNCELENECEK

Vestager, dijital ekonomide verilerin rekabeti bozacak şekilde kullanılmaması gerektiğinin altını çizerek, toplanan verilerin Facebook'a özellikle reklam ilanları sektöründe ve alışveriş hizmeti Marketplace'te avantaj sağlayıp sağlamadığını soruşturacaklarını belirtti.

facebook

AB ülkelerinde faaliyet gösteren şirketlerin sektörlerinde rekabete aykırı bir tutum içinde olup olmadığını denetleme yetkisi AB Komisyonu'nda bulunuyor.

Komisyon, söz konusu soruşturmalarda rekabete aykırı bir durum olup olmadığını değerlendiriyor.

Rekabete zarar verecek durumların tespit edilmesi halinde AB Komisyonu, bu duruma son veriyor ve şirketlere yüksek para cezaları uyguluyor.

Avrupa Birliği, Facebook'a rekabet soruşturması açtı

Avrupa Birliği, Facebook'a rekabet soruşturması açtı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)