Android artık aynada
Ajanslar

'Nesnelerin İnterneti' adı verilen kavram önceleri sadece bilimkurgu filmlerinde gördüğümüz sıra dışı tasarımlardı. Ama artık günümüzde, lambalar, buzdolapları ve hatta gardıroplar gibi gündelik eşyalar bile "akıllandı."

Android artık aynada

DOKUNMATİK EKRAN EŞYALARDA

Her sene yeni yılın tasarımlarını kullanıcılarla buluşturan CES Teknoloji Fuarı'nda ise bu yıl akıllı eşyalar her şeyden çok ilgi gördü. Dev dokunmatik ekranlı buzdolaplarından, üzerindeki cep telefonlarına otomatik bağlanan cam masalara kadar sıra dışı tasarımlarla tanıştık.

BANYO AYNASINDA ANDROİD

Ancak fuarda yer bulamayan başka tasarımlar da var. Google çalışanı Max Braun, filmlerdeki gibi bir banyo aynasına sahip olmak için Android arayüzü kullandı.

Piyasada benzer ürünler olduğunu ancak kendi istediği şeyi bulamadığını söyleyen Braun, çift yönlü bir ayna, görüntüleme paneli ve bir kontrol kartı kullanarak bu basit tasarımı ortaya koydu. Braun, en kısa zamanda fikrini geliştirip daha kullanışlı hâle getirmek istiyor.

Android artık aynada

GÜNCEL HABERLER AYNADA

Aynanın sağında tarih ve saat, solunda ise hava durumu ve güncel haberler yer alıyor. Ekranı kasten renksiz tutan Braun, Android API (Uygulama Programlama Arayüzü) yoluyla bilgileri güncelliyor.

SESLİ KOMUTLAR

Ayrıca yakın zamanda trafik durumu, anımsatıcılar ve benzeri kartlar da ekleyecek. Google'ın sesli arama özelliği sayesinde aynaya sesli komutlar da verilebilecek.

Ekran sadece birkaç milimetre kalınlığında ve aynanın içine gömülü vaziyette. Ecza dolabı ise hâlen kullanılabilir vaziyette. Braun sadece birkaç yüz satırlık kod yazdığını, zamanla Chromecast, Nexus Player ve Fire TV gibi platformları da entegre etmeyi planladığını anlatıyor.

Android artık aynada