Altın Joystick Ödülleri sahiplerini buldu: İşte tüm zamanların en iyi 20 oyunu
ensonhaber.com

1983’ten beri her yıl düzenlenen ve video oyunları arasından en iyiyi seçmeyi hedefleyen Altın Joystick Ödülleri, bu yıl da sahiplerini buldu.

İlk olarak bilgisayar oyunu kapsamında düzenlenmeye başlayan ödüller, daha sonra konsol oyunlarını da kapsayacak şekilde düzenlendi.

Oyun dünyasının heyecanla beklediği ödüllere, bu yıl "Tüm Zamanların En İyi Oyunu" şeklinde yeni bir kategori daha eklendi.

TÜM ZAMANLARIN EN İYİSİ: DARK SOULS

Çıkışının ardından geniş kitlelere yayılan Dark Souls, tüm zamanların en iyi oyunu seçildi. Bu karar oyuncuların pek de hoşuna gitmedi; çünkü bazı oyuncular, Dark Souls'tan daha iyi oyunların olduğunu söylüyor.

DARK SOULS

Tüm zamanların en iyi oyunu kategorisine girmeye uygun 20 oyun ise şu şekilde sıralandı:

1. Dark Souls 2. Doom (1993) 3. The Legend of Zelda: Breath of the Wild 4. Half-Life 2 5. Minecraft 6. Street Fighter II 7. Tetris 8. The Last of Us 9. Super Mario 64 10. Metal Gear Solid 11. Halo: Combat Evolved 12. Super Mario Bros. 3 13. Grand Theft Auto V 14. Portal 15. Call of Duty 4: Modern Warfare 16. Pac Man 17. Super Mario Kart 18. Space Invaders 19. Sim City (1989) 20. Pokémon GO

YILIN EN İYİ OYUNU

Ödül töreninin en merakla beklenen ödülü ise yılın en iyi oyunuydu. Yıl içerisinde çıkış yapan ve oyunculara korku dolu saatler yaşatan Resident Evil Village, ödül töreninde yılın en iyi oyunu olarak seçildi.

Ayrıca, En İyi Hikaye Anlatımı’nda Life is Strange: True Colors ödülü evine götürürken, En İyi Çok Oyunculu Oyun’da It Takes Two oldu.

resident evil