ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken: Çin'in gerisinde kalıyoruz
AA & Ensonhaber

Son yıllarda, özellikle teknoloji alanında ABD ile Çin arasında ciddi bir rekabet var. Özellikle Çin'in geliştirdiği yeni teknolojiler ve yaptığı yatırımlar, ABD'li yetkililer tarafından yakından takip ediliyor.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Maryland Üniversitesi'nde düzenlenen bir oturuma konuk oldu.

Altyapı, inovasyon, bilim ve teknoloji alanlarında ABD'nin daha rekabetçi ve güçlü olması gerektiğini belirten Blinken, Amerikan dış politikasının güçlü unsurlarından birinin de ülkenin kendi içindeki altyapı ve teknolojik üstünlüğü olduğunu kaydetti.

"GERİYE DÜŞÜYORUZ"

Blinken, "Altyapımızın dayanıklılığı ve inovasyondaki gücümüze karşı şunu söylemeliyim ki daha iyisini yapabiliriz. Bir zamanlar olduğumuz yerin gerisine düşüyoruz.

"RAKİPLERİMİZ ÖNÜMÜZE GEÇTİ"

Rakiplerimiz, yavaş fakat emin bir şekilde aradaki farkı kapatıyor. Hatta bazı alanlarda önümüze geçtiler bile. Eğer bu trend devam ederse daha rekabetçi bir dünyada daha az rekabetçi oluruz." ifadelerini kullandı.

Antony Blinken

"ÇİN HIZLI ADIMLARLA İLERLİYOR"

Çin'e doğrudan atıf yapan ABD'li Bakan, teknolojik birçok alanda Pekin'in hızlı adımlarla geldiğini ve kendilerinin daha aktif olması gerektiğini dile getirdi.

"BİZDEN 3 KAT DAHA ÇOK HARCIYORLAR"

ABD'nin altyapıda yeni hamleler başlatması gerektiğine işaret eden Blinken, "Örnek olarak Çin, bizim yılda harcadığımızın 3 katını altyapıya harcıyor." dedi.

Küresel ölçekte altyapıda ABD'nin şu an 13. sırada bulunduğunu hatırlatan Blinken, gerekli adımları atmazlarsa, önlerindeki 12 ülkeyle aralarındaki farkın açılacağını belirtti.