Suriye'den YPG'ye çağrı: Ya uzlaşı ya operasyon
ensonhaber.com

İç savaşın 8'inci yılında, Suriye toprakları paramparça oldu. Bu durumu yeniden kendi lehine çevirmek isteyen Suriye hükümeti, toprakları kazanmak için çaba sarf ediyor.

Ükenin kuzeyinde faaliyet gösteren ve petrol bölgesini tamamen kontrol altında tutan YPG'ye mesaj gönderen Suriye Savunma Bakanı Ali Abdullah Eyüp, Suriye topraklarından bir karışın bile, hükümetin yönetimi dışında kalmayacağını açıkladı.

Suriye'den YPG'ye çağrı: Ya uzlaşı ya operasyon

YPG'YE MESAJ

ABD'nin askeri imkan ve kabiliyetlerinin büyük ve ileri seviyede olduğundan şüphe duymadıklarını, ama Suriye ordusunun harekete geçip sonuç alacak güçte olduğunu vurgulayan Eyüp, "ABD ile müttefikleri, Suriye'den çekilmeli, zira varlıkları hukuka aykırı ve reddediliyor." dedi.

Bakiri de Şam'ın onayını almadan, Suriye'de bulunan tüm yabancı güçlerin ülkeden çekilmesi gerektiğini ifade etti.

"YA UZLAŞI YA OPERASYON"

SANA'da yer alan habere göre Suriye Savunma Bakanı, "Ya Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile uzlaşma yoluyla ya da askeri operasyonla toprakları kurtaracağız." diye konuştu. "Suriye hükümeti, tüm Suriye toprakları üzerindeki kontrolünü er ya da geç yeniden tahsis edecek." dedi.

Eyüp, Suriye'nin egemenliğini, bağımsızlığını, toprak ve halk bütünlüğünün yanı sıra kendisini ve halkını savunmadaki meşru hakkının, hiçbir şekilde pazarlık konusu olmayacağının altını çizdi.