Bingöl Ovası'ndaki Çır Şelalesi ve çiçekler, doğaseverleri karşılıyor

4 mevsimin belirgin güzelliklerle yaşandığı Bingöl'deki ilkbahar manzaraları, bu yıl da ziyaretçilerini büyüledi.

Canlanan doğasıyla eriyen karların gürül gürül akıttığı Çır Şelalesi de ilgi gösterilen noktalardan oldu.

Görsel şölen sunan Çır Şelalesi'nin beraberinde Bingöl Ovası'nda açan kırmızı laleler, sarı çiçekler, Gözeler köyü mevkisine ziyaretleri artırdı.

Fotoğraf tutkunlarına ev sahipliği yapıyor

Bingöl Ovası, doğa ile iç içe vakit geçirmek, ilkbaharda oluşan güzellikleri objektiflerine yansıtmak isteyen doğaseverler ve fotoğraf tutkunlarına ev sahipliği yapıyor.

Bingöl Ovası'ndaki Çır Şelalesi ve çiçekler, doğaseverleri karşılıyor VİDEO

Bingöl Ovası'ndaki Çır Şelalesi ve çiçekler, doğaseverleri karşılıyor

Fotoğraf sanatçılarını ağırlayacak

Kentin bu doğal güzellikleri, valilik, belediye, Fırat Kalkınma Ajansı ve Bingöl Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Kulübü Derneği tarafından 26-29 Mayıs'ta düzenlenecek 2. Fotosafari Yarışması'yla çok sayıda fotoğraf sanatçısını ağırlamaya hazırlanıyor.

Bingöl Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Kulübü Derneği Başkanı Kenan Nihat Elçi, AA muhabirine, Bingöl'ün coğrafi güzellikleriyle Türkiye'nin nadide illerinden biri olduğunu söyledi.

Bingöl Ovası'ndaki Çır Şelalesi ve çiçekler, doğaseverleri karşılıyor

"En soğuk ve en sıcak iller arasında bir şehir"

Her yıl ilkbaharda Çır Şelalesi ile Bingöl Ovası'nı ziyaret ettiklerini anlatan Elçi, "Bu güzellikler bizler için hem yaşama sevinci hem de güzel görüntülerle arşiv oluşturuyoruz. İnsanların doğaya açılmasını arzuluyoruz." dedi.

"Bingöl, Türkiye'nin en sıcak illerinden Diyarbakır'a bir tarafıyla da Erzurum'a komşu bir il. Türkiye'nin en soğuk ve en sıcak illeri arasında bir şehir." diyen Elçi, bu nedenle kentte dört mevsimin dolu dolu yaşandığını belirtti.

Bingöl Ovası'ndaki Çır Şelalesi ve çiçekler, doğaseverleri karşılıyor

"Bingöl, fotoğrafçıları cezbedecek bir şehir"

Elçi, "Bingöl, şelaleleri, dereleri, nehirleriyle inanılmaz güzel bir şehir. Fotoğrafçıları cezbedebilecek bir şehir. Ovaları, dağlarıyla fotoğrafçılara eşsiz güzellik sunabilmekte." diye konuştu.

2019'da Türkiye'nin en çok katılımlı Fotosafari Yarışması'nı kentte düzenlediklerini dile getiren Elçi, bu yıl da yoğun talep üzerine yarışmayı ilkbaharda yapmak istediklerini aktardı.

Bingöl Ovası'ndaki Çır Şelalesi ve çiçekler, doğaseverleri karşılıyor

Şelaleye ahşap merdivenli yol talebi

Elçi, yarışma süresince her gün 10 aracın hazır olacağını anlatarak, "Fotoğrafçılar gitmek istedikleri yere gidebilecekler. Burada önceliğimiz kuzey ilçeler olacak. Merkezde havalar ısınmaya başladı ama kuzey ilçelerimiz henüz ilkbaharı yaşayamadı. Zaman içinde kuzey ilçelerimiz de foto safariye uygun hale gelecektir. Tek sıkıntımız kayalıklardan inerken yaşanan zorluk. Çır Şelalesi2ne ulaşılabilecek ahşap merdivenlerden yol yapılabilir." ifadelerini kullandı.

Fotoğraf sanatçısı Yücel Albayrak da Çır Şelalesi'nde çok güzel görüntülerin ortaya çıktığını belirterek, "Karların erimesiyle Çır Şelalesi çok coşkulu bir şekilde akıyor. Bu şelaleyi görmek için fotoğrafçıları ve doğaseverleri bekliyoruz." dedi.