Kıymalı fırın makarna tarifi
ensonhaber.com

Fırında Makarna öyle bir lezzet ki, insan ya çok seviyor ya da çok çok seviyor.

Fırını bir açıyorsun, üstü nar gibi kızarmış çıtır çıtır, içinde yumuşacık makarnasından önce kokusu tüm mutfağı sarıyor ya; ah çocukluğumuz, yine gözlerimizin önünde.

Yok canım, ağlamıyoruz; gözümüze Fırında Makarna'nın dayanılmaz hafifliği kaçtı…

Malzemeler

500 gr fırın makarna

2 litre su

2 tatlı kaşığı tuz

200 gr rendelenmiş kaşar peyniri

2 su bardağı beşamel sos

Kıymalı harç için;

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet soğan

3 diş sarımsak

1 adet rendelenmiş havuç

250 gr kıyma

1 tatlı kaşığı tuz

½ tatlı kaşığı karabiber

1 yemek kaşığı domates salçası

½ yemek kaşığı biber salçası

Kıymalı fırın makarna tarifi

Yapılışı

1. Derin bir tencerede suyu kaynatıp 2 tatlı kaşığı tuzu ilave edin ve makarnayı ekleyip haşlayın. Ardından süzgece alıp suyunu süzdürün ve soğuması için süzgeçte bekletin.

2. Geniş bir tavaya zeytinyağını alın ve doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar soteleyin. Sarımsakları halka şeklinde doğrayıp soğanlara ekleyin. Rendelediğiniz havuçları da tavaya alıp hepsini birlikte 2-3 dakika daha soteleyin.

3. Ardından kıymayı tavaya alın ve pişinceye kadar kavurun. Salçaları, tuzu ve karabiberi de ilave edip karıştırarak pişirip ocaktan alın.

4. Beşamel sos ve haşladığınız makarnayı derin bir kapta karıştırın. Yarısını pişireceğiniz kaba alın ve eşit bir şekilde zeminine yayın.

5. Üzerine hazırladığınız kıymalı harcı aktarıp homojen bir şekilde yayın ve kalan makarnayı da kaba aktarıp üzerinde açıklık kalmayacak şekilde yayarak bastırın.

6. Rendelenmiş kaşar peynirini makarnanın her yerine gelecek şekilde serpiştirip önceden ısıttığınız 180°C fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.

7. Sıcak olarak dilimleyerek servis ettiğiniz fırın makarnayı sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.