Kırıkkale'de aşı yaptırmayan koronavirüs hastası: Aşıdan başka alternatif yok
AA

Kırıkkale'de hastanede koronavirüs tedavisi gören 41 yaşındaki İsmail Dönmez, yaşadığı zorlu süreci anlattı.

Dönmez, hastaneye ilk geldiğinde durumunun kötü olduğunu ve nefes alamadığını belirterek, 10 gündür tedavi gördüğünü söyledi.

Belli nedenlerle aşı olmadığını dile getiren Dönmez, aşı olmadığından dolayı pişman olduğunu ve herkesin mutlaka aşı olması gerektiğini söyledi.

Kırıkkale'de aşı yaptırmayan koronavirüs hastası: Aşıdan başka alternatif yok VİDEO

''AŞI OLMAZLARSA BAĞIRA BAĞIRA ÖLÜRLER''

Bazı nedenlerle koronavirüs aşısını olamadığını anlatan Dönmez, şöyle devam etti:

"Ama herkesin olmasını tavsiye ederim. Vallahi aşı yaptırmazlarsa bağıra bağıra ölürler. Ben bunu kendim yaşadım ve görüyorum. Kendi bilinçsizliğimden ve bazı nedenlerden dolayı aşı yaptıramadım. Benim vücudum bu kadar idare etti ancak aşı yaptırmazlarsa belki onlar idare edemeyecek.

Devletin Cumhurbaşkanı ve bakanı aşı yaptırıyorsa, vatandaş olarak biz de yaptırmak zorundayız. Yoksa bu hastalığı çekeriz. Haberlerde de görüyoruz, göz göre göre gideceğiz. Yapacak başka bir şey yok. Başka bir alternatif varsa onu yaptıralım."

Kırıkkale'de aşı yaptırmayan koronavirüs hastası: Aşıdan başka alternatif yok

''VATANDAŞLARIN DA AŞISINI YAPTIRMASINI İSTİYORUM''

Dönmez, aşı konusunda sadece devletin gayretli olmasının yetmediğine, vatandaşların da toplumun sağlığı için duyarlı olması gerektiğine dikkati çekti.

Kendisinin ardından 3 çocuğu ve eşine de hastalığın bulaştığını dile getiren Dönmez, "Göz göre göre aşı olmak istemeyenler de var. Ben 10 gündür yatıyorum ve bunun acısını çektim. Vatandaşların da aşısını yaptırmasını istiyorum." dedi.

Kırıkkale'de aşı yaptırmayan koronavirüs hastası: Aşıdan başka alternatif yok

81 YAŞINDAKİ ANNESİYLE AYNI ODADA TEDAVİ GÖRÜYOR

Hastanede 81 yaşındaki annesiyle aynı odada tedavi gören Fevzi Albayrak da (56) öksürük şikayetiyle 2 gün önce test yaptırdığını belirtti.

Hem annesinin hem de kendisinin test sonuçlarının pozitif çıktığını dile getiren Albayrak, aşı da yaptırmadıklarını anlattı.

Albayrak, "Aşı konusu bende tabu değil ama bazı çekincelerim vardı. İnşallah iyi olursak ilk işim aşı yaptırmak olacak. Herkesin kesinlikle aşı olmasını tavsiye ediyorum. Şiddetle tavsiye ediyorum. Çekmeyen bilmez.

Biz de haberlerde izliyorduk ve bir kulağımızdan girip diğerinden çıkıyordu. Hani 'yaşamayan bilmez' derler ya. Bir an önce çocuklarımın da aşılarını yaptıracağım. Annem de 81 yaşında. Durumu stabil ama inşallah daha iyi olacak." sözlerine yer verdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)