Kendisi küçük marifeti büyük! Brokolinin mucizevi etkileri

Çoğu kişinin sevmediği ancak tüketilmesi gereken besinlerden olan brokoli, sağlıklı beslenmenin başında geliyor. Hem çiğ olarak hem de pişirilerek tüketilen brokoli, salataların da vazgeçilmez malzemeleri arasında yer alıyor.

Özellikle diyet yapanların listesinden eksik etmediği brokoli, çocukların tüketmesi gereken en önemli besindir. Bu besin sayesinde çocuklar, gelişim çağını sorunsuz atlatabilir.

Lif ve protein açısından zengin olan bu besin, spor yapanların da dostudur. Spor yapanlar, brokoliyi bol bol tüketirse proteini kolayca alabilir.

Selenyum, kalsiyum, folik asit ve magnezyum gibi vücudun düzenli ihtiyacı olan vitaminleri barındıran brokoli, ilaca ihtiyaç duymadan vücudu destekliyor.

Herhangi bir vitamin ilacı kullanmadan, sadece brokoli tüketerek bile birçok vitamini vücudunuza alma şansı elde edebilirsiniz.

B vitamini açısından zengin olan brokolinin faydaları da bu kadarla sınırlı değil.. Kendisi küçük ancak faydaları büyük olan brokoli, aşırı ve bilinçsiz bir şekilde de tüketilmemelidir.

Normal şartlarda sağlığa zararlı olmayan bu besin; bağırsak ve sindirim sisteminde sorun olan kişilerde aşırı tüketildiğinde rahatsızlık, gaz ve bağırsak tahrişine yol açabilir.

Bu nedenle diğer tüm besinler gibi brokoliyi de düzenli, dengeli ve yeteri kadar kullanmak gerekiyor...

Brokolinin binbir faydası

Brokolinin en önemli, faydası vücudu kansere karşı koruması... Düzenli olarak tüketilen brokoli, kanserli hücrelere karşı adeta kalkan görevi görür.

Diş ve diş etini güçlendiren brokoli sayesinde, dişlerinizi kaybetme korkusuyla da yüzlememiş olacaksınız.

Kemik sağlığını da koruyan brokoli, özellikle kemik erimesi olanlar için idealdir. Ayrıca kemiklerinin gelişmesi için çocukların da bol bol tüketmesi gerekiyor.

Kansızlığa engel olan brokoli, amemiye karşı da koruyucudur. Bunun yanında kan şekerini de düzenler. Brokolinin bir diğer önemli faydası ise cilde..

Cildin daha parlak ve canlı gözükmesini sağlayan brokoli, kaybettiği nemi de geri kazandırıyor. Sindirim sistemini düzenleyip, toksinleri attığın için de cilt üzerinde leke oluşumunu önlüyor.

Kardiyovasküler sistemi koruyan brokoli kalp ve damarların da sağlıklı olmasına yardımcı olur.