İstanbul'da ıspanaktan zehirlenenlerin sayısı artıyor
DHA

İstanbul'da ıspanak sorunu ortaya çıktı.

Yedikleri ıspanaktan zehirlenerek hastaneye kaldırılan kişilerin sayısı 44'e yükseldi.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü konuyla ilgili açıklama yaptı ve zehirlenen 44 kişide 25'inin taburcu edildiğini belirtti.

ZEHİRLİ OT MU KİMYASAL MI

Zehirlenmelerle ilgili gündemde iki iddia var. Birinci iddia; ıspanaklarda kullanılan tarım ilaçları oldu. İkinci iddia ise; ıspanakların arasına karıştırılan zehirli otlar.

TARIM BAKANLIĞI: ISPANAKLARA KARIŞAN YABANCI OTLAR

Hastaneye kaldırılan kişilerin tedavisi devam ederken, konuyla ilgili İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden açıklama geldi.

Açıklamada, "Zehirlenmeye ıspanaklara karışan patlıcangiller familyasından, atropin ve scopalamin içeren yabancı otların neden olduğu analizlerle ortaya çıkmıştır." ifadelerine yer verildi.

İstanbul'da ıspanaktan zehirlenenlerin sayısı artıyor

HASTA YAKINLARI YAŞANANLARI ANLATTI

Öte yandan; zehirlenmeden sonra hastanede tedaviye alınan Ahmet Gül'ün oğlu Sami Gül, yaşananları şu ifadelerle anlattı: "Çok net bilgi sahibi olmamakla birlikte, 3-4 saat önceydi. Telefon alıyoruz kardeşimden, babam ve diğer kardeşim, 4 kardeşiz biz zaten. Zehirlendiklerini, hastaneye geldiklerini söylediler. Ispanak yemişler diye biliyoruz. Ispanağın yanında bir sebze ya da ot varmış. Adını da tam telaffuz edemiyorum. Marketten alışveriş yapıyorlar. Ispanak alıyorlar. Getiriyorlar, birkaç saat sonra pişiriyorlar. 8 kişi yiyorlar. Çapa'da da var şu anda. Sarıgazi diye duydum. Birkaç hastanede var. Ama ilk gittikleri yer Haseki Hastanesi. Oradan farklı hastanelere göndermişler. İş yerinden 8 kişi, ıspanak zehirlenmesi yaşıyor. Buradakiler, birisi babam birisi kardeşim.

"BABAMIN DURUMU CİDDİ, KIRMIZI BÖLGEDE"

Biraz önce kardeşimle konuştum. Normal değil ama normale doğru gidiyor. Babamın durumu ciddi zannediyorum. Çünkü kırmızı bölge dedikleri bir yer var. Yoğun bakım herhalde dereceleri var. Şu an müşahade altında, kendinde değil."

İstanbul'da ıspanaktan zehirlenme vakaları devam ediyor

İstanbul'da ıspanaktan zehirlenme vakaları devam ediyor -3

İstanbul'da ıspanaktan zehirlenme vakaları devam ediyor -1

İstanbul'da ıspanaktan zehirlenme vakaları devam ediyor -2

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)