'İntoleransım var' diyenlere: Glutensiz meyve ve sebzeler listesi
ensonhaber.com

Glutensiz yaşam son dönemlerin en popüleri...

Hatta öyle ki glutene karşı özel bir hassasiyeti, rahatsızlığı olmayanların da son dönemlerde olanlar kadar glutensiz beslenmeyi seçtiği görülüyor.

Gluten içermeyen ekmekler, sandviçler, özel tarifler kişinin sindirim sistemini rahatlatıyor, formda kalmasını sağlıyor. Glutensiz beslenme sanılanın aksine oldukça faydalı ve kaliteli bir yaşam biçimi sunuyor.

Gluten; protein grubunda yer alan ve su ile etkileşim içinde olduğunda yapışkan bir hal alan maddedir. Buğday, arpa ve yulaf gibi tahılların yapısında bulunur.

Gluten alerjisi yaşayan kişiler, beslenme programından glutenli gıdaları çıkarmak durumundadır. Bu noktada ise yiyebilecekleri besinler araştırılmaktadır.

Peki glutensiz meyve ve sebzeler hangileridir? Hangi besinlerde gluten bulunmaz? İşte listesi...

'İntoleransım var' diyenlere: Glutensiz meyve ve sebzeler listesi

GLUTEN İÇERMEYEN SEBZELER

Gluten içermeyen sebzeler şu şekilde listendi:

Kıvırcık salata, marul Brokoli, ıspanak Karalahana, pazı Yonca filizi, brüksel lahanası Kuşkonmaz, yeşil fasulye Maydanoz, taze soğan Tere, rezene, pırasa Beyaz lahana, karnabahar Soğan, sarımsak, arpacık soğanı Mantar, enginar, çin lahanası Kereviz, şalgam, turp Meksika turpu, salatalık Bal kabağı, kırmızı biber Domates, patlıcan Yeşil biber ve su kestanesi

GLUTEN İÇERMEYEN MEYVELER

Avokado, Limon Misket limonu Üzüm Kayısı, Mango Çarkıfelek meyvesi Papaya, Kavun Ananas Kuru erik